tiistai 23. lokakuuta 2012

No oho, me agiliideltiin


..Kyllä, tämä kööri oli tiistai aamuna aksailemassa Ojangossa. Ihan sitä varten mentiin. Ensin oli Nitron vuoro. Nipa lämmitteli lihakset tokoilemalla. Merkille lähetystä kisamatkalta. Hyvin löytyi merkki ja merkin tökkiminen on mennyt minimiin sen vuoksi, että lelu on merkin takana. Tosin haukahti muutamalla kerralla. Miten tätä pitäisi korjata, koiraa ei ilmeisesti kannata pyytää pois, jotta pysyisi merkillä? Jotain oon oppinut, Tytti huom! :)

Seuraamiset ihan ok, liikaa virtaa, aivan liikaa. Pysyy kontaktissa, mutta ei mun mielestä tarpeeksi lähellä. Toko ajatellen varmaan ihan ok, tai sitten oon vaan liikaa kattellu ja treenannut Mali/riiseni-ihmisten kanssa. Kuka tykkää minkäkinlaisesta seuraamisesta. Tykkän tiiviistä, koira ei kuitenkaan saa painaa. Positiivista on se, että Nipa ei ääntele seuraamisessa, virtapiikki näkyy lähinnä ei keskittymisenä, eli edistää hieman. Ei kuitenkaan poikita (enää!). Mahan aiheuttamat poikittamiset ovat siis historiaa.

Alo hyppy ok. Otin piruuttani myös AVO hyppyä, tämä hieman epävarma, meni kuitenkin istumaan. Kumpa vain saatais se ALO pois alta.

Noutoa otettiin ensin pidon kautta, sitten niitä kapulan heittoja ja koira toi kapulan. Kapula pysyi suussa Pidä käskyllä! Peruuttelin ja kehuin koiraa. Kestää käskytyksen hyvin, istui ja piti kapulasta. Kestää kapulan kosketuksen hyvin. 

Aksat sitten. Nipahan ei mikään aksa koira ole, edelleenkään. Vaan ihan humputtelu mielessä käydään Ojangossa omalla ajalla treenaamassa. Agihan jäi silloin aikoinaan meiltä pois, kun koira kävi niin kierroksilla, että musta oli parempi purkaa energia johonkin toiseen lajiin. Koira siis oli niin kierroksilla, että kävi näykkimään, eikä siihen mitkään kentältä pois viemimem auttanut. En tiedä onko koira aikuistunut (mun Nitro, ei kai...) sen verran, että nyt alkaa jo näyttää paremmalta.

Tehtiin ihan perus hyppy sarjaa, kivasti koira odottaa paikallaan, eikä varasta. Hyppää ihan ok tekniikalla, rimat olivat 45cm. Pääsin jopa hieman pyörittämään koiraa neliön muodossa. Tehtiin perus välistä vetoja ja koira oli hyvin kuulolla. Putkeen irtoaa hyvin ja tehtiin pientä radanpätkää hyppyjen ja putkien muodossa. Oli aika hauskaa. Nipa teki myös targetilla muutamia kontakteja, aika näppärä jätkä J Mut ei siitä agility koiraa ole tulossa.
Pommikin lämmitteli lihaksia tokoilemalla.
Ensin hyppynoutoa, ei ongelmia. Muutaman kerran toi hieman vinoon, korjasi kuitenkin itse. Otin Pommille myös kapulan pitotreenejä, se kovasti näissä pitämisissä vänkää vastaan. Ei kuitenkaan paineistu siten, että noudosta olisi tullut epämiellyttävää, se ei vaan tykkää siitä että kuonoon kosketaan kun kapula on suussa.

Merkin paikka löytyi kerralla pitkältä matkalta. Tämä taitaa olla Pommin mielestä aika hauska liike, se on hirveen pätevä monessa asiassa. Harmi, että ohjaaja on ollut hieman kämänen ja saamaton aikoinaan. Pitäisi varmaan ottaa enemmän merkiltä ruutuun lähetyksiä, siinä koira oli ihan kujalla. Kävi hyppäämässä esteen ja kiertämässä kentällä olleen tolpan. Teki kierron jälkeen tosin ihan itse ja omin avuin hienon seisomisen vauhdista ;) Oli pakko nauraa. Lähetin koiran siis merkille ja siitä ruutuun siten, että ruudussa oli pallo. Tämä toimi ainakin tällä kertaa, saa nähdä palautuuko liike hiljalleen merlen mieleen..

Eteen menoa otettiin pitkästä aikaan. Käytiin yhdessä viemässä kentän toiseen päähän pallo. Lähti lujaa, vapautin pallon kohdalla. Harmi, ettei Ojangossa ole samanlaista systeemiä eteen menon harjoitteluun kuin Jokelassa.

Lopuksi  Pommi otti luoksetulon pysäytyksiä kiertämisen kautta. Nämä ok, palkaksi lensi pallo. Harmi tosissaan, että ohjaaja on ollut niin käsi, kun koira kuitenkin osaa ja on taitava.

Pommi teki agissa samoja juttuja kuin Nipa, lisäksi se otti pidempää radanpätkää, jossa mukana A-este, keinu, kepit ja rengas. Koira kun osaa lajia kuitenkin ihan kivasti, vois varmaan piruuttaan mennä ykkösiin kokeilemaan. Ehkäpä ostan sen lisenssin ensi vuodelle..

Kontaktit olivat tänään paremmat kuin yleensä. Pommilla on välillä ollut paha tapa hieman hypätä kontaktilta pois, nyt se jäi nätisti kontaktille odottamaan.

Treenien jälkeen ajoin vielä Landbohon juoksuttamaan koiria. Hyvä tunnin lenkki sisälsi lämmittelyt, mäkijuoksua ja jäähdyttelyt. Oli onnelliset pojat. Emppu oli päässyt sillä aikaa kepon kanssa lenkkeilemään ja olivatkin haistelleet (tai toivottavasti vain Eetu…) reilun tunnin muiden koirien jättämiä fakseja pitkin Hakkilaa.

Kuva iltapäivän riehumislenkeiltä soramontilta. Happy dogs?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti