sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Hei, osoitteeni muuttuu...

..Se on nykyään Ojangon toko treenikenttä 1..
Aamulla aussiet autoon ja menoks. On helpottavaa lähteä treenaamaan koirien kanssa, kun kepo lähtee vaunujen ja Eetun kanssa kävelemään. Maisterille on tärkeää päästä yksin lenkille, se on silloin niin polleeta että!

Käytiin isojen rekkujen kanssa ensin kävelemässä Sotungin 3,6km lenkki, jonka jälkeen ajattelin ottaa Pommille ensin aksa treenit, kun lihakset oli kunnolla lämmitelty. Tehtiin ensin A:lle irtoamista targetilla. Pommi kyllä irtoaa hyvin ja pysyi kontaktilla vapautukseen asti. Nää oli aika kivat ja Pommin mielestä kiva treeni. Vapautin koiran aina pallolla eteen päin.

Seuraavaksi otettiin hyppy sarjaa. Eli 6 hyppyestettä peräjälkeen hieman vinottain. Irtosi hyvin loppuu asti, vaikka en juossut vierellä. Välillä radan päässä oli pallo, välillä heitin pallon koiralle. Aluksi hyppytekniikka ei mielestäni ollut ihan puhdasta, teki töpötys laukka-askeleet parin esteen jälkeen. Nopeasti kuitenkin korjasi hypyt, kun pallo oli eri kohdissa, eli joko 2:n, 4:n tai 6:n kepin jälkeen.

Välistä vetoja tehtiin myös perinteisellä tavalla, eli hyppy esteen olivat neliön muodossa. Koira jopa kuunteli, yleensähän ongelmana on ollut, että Pommin mielestä aksa kentällä saa mennä niin kuin itse parhaakseen näkee. Nyt se kuunteli mua, jee. Varmaan osasyynä on ollut mun huono ja myöhässä oleva ohjaus. Tunnustan, olen aksaohjaajana melko huono, rintamasuunta on jotenkin aina väärä.

Kepit olivat tänään jotenkin tahmeat. En tiedä mikä niissä mätti. Vauhtia ei vain ollut ja keppejä jäi välistä. 

Aksan jälkeen otin Pommille ihan muutamia tokotuksia. Noutokapulan pitoa. Ei tykkää yhtään kun kuonoon kosketaan, ei sitten ollenkaan. Tätä on kiva lähteä korjaamaan, hitto kun oon antanut sen pitää kapulaan melko takana niin siellä on ja pysyy. Ryssinköhän koko noudon näillä pitotreeneillä. Sen näkee sitten.   

Merkille meno oli hidas. Siis hidas, meni ensimmäistä kertaa merkille laukalla. Tätä ei nopeuttanut edes merkin takana ollut pallo. Johtuiskohan lenkistä ja aksasta? Katsotaan tätäkin illemmalla uudestaan.

Seuraaminen oli huonointa pitkään aikaan: Käännökset väljiä, koira erkani, askelsiirtymät ihan onnettomat. Kettu sentään!

Pommin tokotuksista masentuneena hain Nitron A.K.A Jekkupatterin autosta. Hemmetti siinä oli virtaa <3 Ei sais sanoa näin, mutta tykkään Nipasta niin paljon juuri sen takia, että siinä on kunnolla virtaa, se tulee kentälle aina intopiukeena valmiina töihin. Pommille esim. juoksulenkki, aksatreenit ja toko treenit on paljon, kun ne tehdään peräkkäin, eikä sen liikkeissä ole enää sitä innokkuutta loppuvaiheessa. Ja nyt kun ollaan Nipan löydetty leikkimisen saloja ja olen alkanut luottamaan koiraan enemmän kentällä niin <3 Viereisillä toko kentillä oli Korrien koulutuspäivä, joten kentillä oli porukkaa ja liikkeellä paljon koiria. 

Alkuun petrattiin taas sivulle tuloja. Nämä alkaa olla aika hyvällä mallilla, tykkään. Ja olen oman käden heilautuksenkin onnistunut jotenkin häivyttämään. Seuraamisen tekniikkaa otettiin namin kanssa, eli hyvistä käännöksistä, askelsiirtymistä ja vauhdinvaihdoksista namppaa suuhun. Intoa koiralle otin hetsaamalla ensin räsyn kanssa ja "vauhdista" seuraamaan. Työmoraali oli näin hyvä. 

Seiso-istu- ja maahan vaihtoja peruuttamalla ja lennosta. Istuminenkin alkaa jo onnistua, ongelmana on selkeästi ollut se, ettei koira ole oikein ollut varma liikkeestä. Nipa istuu niin tosissaan <3 Sillä oli koko ajan sellainen "mä osaan, näinkö, näinkö, oonko vähän pätevä" -ilme. Vaihtoja tehtiin myön narupallon kanssa, näin maahan menoon tuli taas vauhtia ja seisominen oli nopea! VAUUUU, pätevä! Ja kyllä, olen oppinut hieman paremmin taas kehumaan koiraa, joka selkeästi nostaa koiran innon potenssiin 3, kun se saa suullisen palautteen siitä, niin Nipa yrittää vielä kovempaa.

Merkki löytyi tänään hyvin. En käynyt ensin edes koiran kanssa katsomassa merkkiä, vaan nosti merkin katseellaan ja lähti lujaa! Eikä edes haukahtanut. Laitoin merkin vielä siten, että aidan toisella puolella oli muita treenaajia, ja nekin tekivät merkkiä & ruutua. Palkka tuli välillä multa, eli heitin pallon ja välillä pallo oli merkin takana. Ilman palloa merkin takana tuli muutama saalisloikka, mutta korjasi itse nopeasti kroppansa kauemmaksi merkistä. Olin tähän kyllä tyytyväinen.

Luoksetuloja otin vain pallon kanssa, eli vauhtitreeniä. Ensimmäistä kertaa haukahti, muut kerrat ok. 

Lopuksi käytiin vielä kävelemässä ympäri Ojankoa. Riitta Jantunen-Korri muisti meidän kevään kursseilta, ja sanoi, että ollaan edistytty. Oli kuulemma kurkkinut aidan takaa meidän treenailuja. Meno näytti kuulemma hyvältä, noottia tuli siitä, ettei olla vielä käyty kokeessa. Uuups!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti