Nitro


BH SÄRKIVAARAN YDINKYSYMYS


Lopetettu 29.6.2017.

"There is no QUIT in this dog"


Rajähdysvaara! 

Nitro on pitkään odotettu harrastuskoiran alku ja saapui sekoittamaan pakkaa 7 viikkoa vanhana hopeanuolen näköisenä karvapallona. Pommin tulon jälkeen aussiet veivät sydämeni täysin ja uuden harrastuskoiran katselu alkoi jo monta vuotta ennen Nitron saapumista taloon. Olin jo kauan seurannut Särkivaaran koirien taivalta kisoissa ja kasvattien omistajien blogeja ja otin yhteyttä Tyttiin, jotta pääsisin tutustumaan koiriin paremmin. Eräänä kylmänä talvipäivänä löysinkin itseni treenikentän laidalta Jokelasta. Hiljalleen odotus omasta Särkivaaralaisesta alkoi. Ilokseni pentuja syntyi 9, joista uroksia oli 3 ja Tytti lupasi minulle yhden pennun. 


Nitro on voimakastahtoinen ja pienikokoinen uros. Sillä on hyvä taistelutahto ja kova työmotivaatio, se tekee aina kaiken täysillä. Nitro on alustavarma koira, joka jaksaa keskittyä työhönsä hyvin. Se yrittää aina parhaansa ja paimenmaisen tyyliin on joskus asenteella "kyllä minä jo osaan".. Nipalla ei myöskään ole yhtään huumorintajua, se on tosikko! Nitro vaikuttaa melko kovalta koiralta, joka ei ota helposti itseensä. Nitro on sisupussi, joka ei jätä mitään puolitiehen. Arjessa koira on haastava, sille pitää tehdä selväksi asiat joita se saa tehdä. Lisäksi Nitrolle on näytettävä missä sen paikka laumassa on, muuten koira luulee helposti olevansa lauman pomo. Se suhtautuu vieraita ihmisiä kohtaan hieman varautuneesti, toisia koiria kohtaan se on dominoiva. 

Nitron päälajeja ovat toko ja jälki, ja tällä hetkellä pieni harrastuskoiran alku näyttää oikein hyvältä. Nipalla on tokossa oikeus VOIttajaan. BH koe suoritettiin hyväksytysti toukokuussa 2013.

Pienen ulkokuoren alla asustaa siis täyttä tavaraa, Nitroglyseriiniä 18 kilon verran. Vaikka ulkopuolisille Nitro näyttää itsestään usein ne karmeimmat puolet ja esittää suurta ja mahtavaa paimenkoiraa, on se sisimmässään kuitenkin melko herkkis, mamman poika ;)

Olen todella tyytyväinen tähän pieneen taskurakettiin, se on kaikkea mitä aussielta joskus pyysinkin: taistelutahtoinen, kovan työmoraalin omaava, itsenäinen, ohjaajakuuliainen ja nopeasti oppiva koira, jolta ei virta lopu missään tilanteessa kesken. Treenikentällä salamoi usein, kun kaksi tulisielua treenaa. Tässä koirassa on energiaa!02/2018
Ydinkysymyksen äärellä,
Petra

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti