perjantai 12. lokakuuta 2012

Elämäni toko kentällä

Tänään puolen päivän aikaan pakkasin aussiet autoon ja ajoin Ojankoon treenaamaan. Nipsutin otti ensin Alo luokan setin ja hieman muuta humputtelua:
- Paikkamakuu, 2 minuuuttia. Ok, pää pyöri liikaa. Pysyi paikalla, vaikka liikuin ja kävin Pommin luona kauempana
- Seuraaminen hyvää, kivat käännökset. Ohjaaja osasi jopa täyskäännöksen askeleet. Ja tiedän, että oikealle kääntyminen olisi helpompaa, vasemman kautta käännös on kuitenkin treenin alla
- Liikkeestä maahan Alo luokkaan hyvä. Ylempiä luokkia varten saisi pudota nopeammin hissinä alas. Varma liike.
-Luoksetulo ihan ok. Jäi hieman kauas, niin kuin aina. Siirtyy edestä sivulle nätisti
- Liikkeestä seiso, oon ryssiny tän jotenkin. Annan katseavun, jolloin koira pysähtyy, ilman sitä saattaa jatkaa seuraamista. Prkl.
- Hyppy, ok. 
- Merkin paikka löytyi tänään helposti. Kävin laittamassa pallon tötsän taakse hieman kauemmaksi, jolloin saalisloikkaa ei tule.
- Kapulan pitoa. Pitää hyvin, kestää käskyn tulla luokse ja istua.

Pommille otin aluksi paikkamakuuta. Reilun minuutin jälkeen nousi taas ylös (niin kuin kokeissa...) karjasin koiran takaisin maahan ja se pysyi siellä 3 minuuttia. Palkkasin maltillisesti. Pääsinpäs huomauttamaan ylös nousemisesta, hah!
- Seuraaminen ihan super, jannulla oli virtaa. Naksuttelin kontaktista ja korrekteista käännöksistä. 
- Hyppynouto hyvä. Ei varastanut, toi kapulan korrektisti eteen. Tosin pitää kapulaan hieman liian takana. Tarvis varmaan ottaa pito treeniä.
Tasamaa nouto, karkasi ensimmäisen kerran, karjasin takaisin. Ei palkkaa. Lähetin kapulalle uudestaan, jäi vinoon --> Ei palkkaa. Sitten alkoi Pommilla raksuttaa, ettei auta perseilyt ja loput toistot ok.
- Luoksetulot hyviä ja nopeita. Olin taas varma, että rontti tulee päin, mutta jarrutti oikealla kohtaa. Jeps
- Merkki löytyi tänään myös Pommilla, palkkasin pallolla oikeasta kohdasta. 

Lopussa Pommi kävi humputtelemassa aksa radalla pientä radan tynkää. Hauskat treenit molemmille.

Viisi tuntia myöhemmin löysin itseni Nitron kanssa Ojangosta uudestaan, hallitreeneistä. Hieman lisäjännitystä toi hemmetin suuri mustaterrieri uros, jolla on kuulemma hieman aggrea toisia kohtaa ja joka haastaa mielellään. Hienoa saatana. Pidin Nipan kuitenkin koko ajan käskyn alla ja hallinnassa, joten meidän puolesta treenit meni ok. Terrieri sai länkyttää omassa kulmassaan, ohjaaja ei uskaltanut päästää koiraansa irti. Hienoa ja rentouttavaa treenata kun saa pitää silmät selässä. Minä päätin luottaa koiraanija treenata. Nipa oli kunnolla koko treenin. Nipsutin pääsi jopa leikkimään bc pennun kanssa ja taisi rakastua Perro tyttö Unaan sen verran ihailevia katseita piti vielä treenien jälkeenkin Unaan luoda..

Treenattiin kaikkia jääviä liikkeitä ja yritin saada niihin hieman lisää vauhtia. Istuminen on meillä ollut aina huono, johtuu täysin siitä, että en ole sitä kovinkaan treenannut. Seisominen alkoi olla jo parempi. Peruuttelin ja annoin koiralle käskyä ja jatkoin itse matkaa. Toimi hyvin. Päätin nyt taas tehdä jääviä osissa, jotta saan nopeita liikkeitä. Carita oli samaa mieltä kanssani maahan menosta, voisi olla nopeampi, sillä koira siihen pystyy. 

Seuraamiset hyviä. Varsinkin nopea seuraaminen, menin itse melko lujaa, en mitään "tässä nyt vähän nopeampaa yritän mennä" skeidaa, vaan ihan kunnon juoksua. Hienosti pysyi, olin ylpeä. Taaksepäin askelmia tein nyt siten, että astun hieman vinoon, koira pysyi hyvin rinnalla.

Kapulan pito treenejä tehtiin myös siten, että pieni bc pentu riekkui melko lähellä. Hyvin piti kapulaa. Lopuksi otettiin vielä paikkamakuut. Nipa pysi hyvin, tosin pää pyöri. Aidan takana länkytti Nitroa pari kertaa suurempi berninpaimenkoiran kokoinen aussie uros, jonka haukkumiselle ohjaaja ei tehnyt mitään. Mua vitutti, samoin Nipaa, näin sen ilmeestä. Mutta pysyi paikalla. Mun pieni taskuraketti <3

Hyvä treenipäivä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti