maanantai 6. elokuuta 2012

Treenit Ojangossa 6.8.2012

Vietettiin Pommin ja Nitron kanssa aamua ojangossa. Nitro treenasi ensin.
Aluksi bh kaavio, palkkasin välillä. Koira hyvässä vietissä, piti paikkansa hyvin. Palkkasin harvakseltaan kehuilla ja nakilla. Remmiseuruu omasta mielestäni huonompaa kuin ilman remmiä. Pysähdykset ok. Luoksetulossa jäi rauhallisesti odottamaan, ei kiinnittänyt mitään huomiota viereisellä kentällä treenaavaan huutavaan (!!!!) borderterrieriin. Luoksetulo jäi hieman vajaaksi, oli kuitenkin nopea. Sivulle siirtymiseen pieni apu. Pitkän kaavion jälkeen koira autoon huilaamaan vesiastian ja jääpalan kera :)

Pommi kentälle. Pommi otti myös bh kaavion. Ei mitään moitittavaa, kierroksia oli Pommiksi todella hyvin. Hieman lopussa alkoi jätättää, mutta huomautuksella paikka palautui nopeasti. Kaaviossa ei moitittavaa. 

Merkki tänään hyvä, tein aika paljon toistoja, halusin virheettömiä ja varmoja suorituksia. Tämä toimi hyvin. Koira keskittyi upeasti. 

pk hypyt meni kivasti. Ojangossa on hyvät uudet esteet ja niillä on ilo treenata. Toko hypyt myös ok. Hieman jää Avon hypyssä vinoon, tämä pitää korjata. Ei kuitenkaan kierrä estettä takaisin tullessa. Nouto erittäin hyvä. Tästä olen ylpeä! Ensimmäinen heitto meni piiiitkälle, mutta koira haki kapulan hyvin ja palautus oli nopea. Noutoja tehtiin 5 toistoa, eri mittaisia matkoja. 

Pommin kanssa menin vielä lopuksi agi kentälle tekemään keppejä, hyppyjä ja putkea. On se vaan hyvä tässä lajissa, ihan totta. Ainoa moitittava asia on epävarmat keppikulmat, ja eri puolilta lähetykset. Näistä tosin ei voi syyttää ketään muuta kuin itseään, mitäs olen jättänyt ne vähälle treenaamiselle... Pommi on jopa oppinut malttamaan minun käskyäni alussa, eikä enää varasta. Jesh! Palkkana Pompottimella pallo, Pommin mielestä parhautta.

Pommin agilityn jälkeen otin Nitron kentälle. Nipan ohjelmassa alo ja avo hyppy, seuraamisen käännökset ja askelsiirtymät, Zeta, alon jäävät ja merkki.
Aluksi Merkki. Ensimmäinen toisto muistuttelu mielessä puolesta matkasta, ei moitittavaa, meni jopa merkin taakse ja jäi hyvin seisomaan. Vapautin koiran ja heitin palkan. Seuraavat 5 toistoa täydeltä matkalta. Oli hieno <3

Vaikkakin otettiin jo bh kaavion mukainen pitkä seuraaminen otin seuraamista silti. Käännökset hyvät, ja jopa peruuttamen ok, kun ohjaaja on oppunut olemaan astumatta koiran päälle. Sivuaskeleet hyvät ja tiiviit. Ei pomppinut tai erkaantunut. Super!

Zeta tänään hyvä, se jopa istui käskystä! Koiran ohitse käveltäessä kääntyy maassa ollessaan hieman, kääntä siis etuvartaloaan ohjaajaan päin. Istumisessa ei tätä tee, eikä seisomisessa, vielä... (Pessimisti ei pety..?) Alo jäävät hyvät, jäi seisomaan, eikä tarjonnut maahan menoa, onko pienessä päässä tapahtunut oivallus, osaako se oikeasti vai kävikö vain tuuri?

Lopuksi Nitrokin pääsi ottamaan hieman agility hyppyjä ja putkea. Hitto se menee lujaa, voi kiesus. Koira ei haukkunut tai näykkinyt. Meni vaan into piukeena pientä radan pätkää, jossa hyppyjä ja putkea. Tästähän voisi oikeasti tulla agility koira. Pitäiskö ihan ottaa muutamia aksa tunteja?

Treenien jälkeen ajettiin vielä Landbohon lenkkeilemään. Pallo mukaan ja koirille lihaskuntoa mäkijuoksulla. Ei muuten lopu virta tuosta kaksikosta, ei sitten millään. Tyypit juoksivat yhdessä ihan reikä päässä. Välillä kyllä hieman hirvittää, kun Nipa juoksentelee ympäriinsä vailla minkäänlaista itsesuojeluvaistoa. Se hyppii ja pomppii minne sattuun, pitäiskö sille ottaa ihan vakuutus..? 

Kotona pojat pohtivat, miten saada sohvan alle lentänyt nakinpala sieltä pois..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti