lauantai 4. elokuuta 2012

Launtain aamun vaunutokot

Lähin vaunujen kanssa kävelemään ja otin Nitron mukaan. Vaunujen alaosassa oli treenikamat, joten käveltiin opaskoirakoulun tielle treenaamaan. Toiveena oli, josko saataisiin myös hieman häiriötä.

Seuraaminen oli tänään parempaa kuin eilen, ei edistänyt, eikä myöskään ennakoinut jääviä ollenkaan. Seuruutin koiran rähisevän mäyräkoiran ohitse. Nipa ärähti koiralle kerran (prkl!), mutta jatkoi sitten hyvin töitä. Jännä juttu tuon rähähisemisen kanssa. Koira kyllä tietää, ettei niin saa tehdä, mutta sen on silti aina yritettävä. Askelsiirtymät hyvät. Oikealle paremmat kuin vasemmalle. Taaksepäin hyvä, täyskäännös super --> Tiivis, hyvässä kontaksissa, nätti :)

Liikkeestä seisominen, meni taas ensimmäisellä maahan, korjaus ja 5 onnitunutta toistoa. Tänään en maahanmenoa ottanut. Istuminen ok. Luoksetuloa namipalkalla eteen, lelulla jalkojen välistä ja muutama ilman apuja. Nämäkin tänään ok. 

Ihan hyvät vaunutreenit, saatiin häiriötä mm. ohi juokseva kelpie, räkyttävä mäyräkoira (ja sen omistajalla sellainen katse, että Nitro on toivoton..), vaunuilijoita, pyöräileviä lapsia, kilpapyöräilijöitä ja muutama, joilla ilta on hieman venähtänyt..

Taidan kuitenkin siirtyä miettimään illan treenejä ja sitä Ydinkysymystä ;)

Ai niin, voiko koiralle kehittyä vanhemmalla iällä (Aikuisiällä) paukkuarkuus? Pommille on nyt taas ammuttu Ojangon kentällä ja se selvästi stressaa näitä ääniä. Se ei mene toimintakyvyttömäksi, mutta hermoilee selkeästi. Pystyy kuitenkin jatkamaan treenejä, eli ei mene lukkoon. Miksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti