torstai 16. elokuuta 2012

Paikkamakuu treeni 2

Käveltiin Nitron kanssa Itä-Hakkilan kentälle treenaamaan. Tarkoituksena ottaa paikkamakuuta häiriössä ja häiriötähän oli. Alakentällä oli menossa parin futis joukkueen treenit, eli n. 60 palloa potkivaa lasta. 

Koira ei tippunut sivulta ensimmäisellä käskyllä maahan, vaati tuplakäskyn. Makasi maassa katse kentälle päin. Varoiks olin laittanut sen hihnasta kiinni maaliin, jos lentelevät pallot alkavat kiinnostaa liikaa. Otin taas kännykällä aikaa, 5 minuuttia ja koiran luokse. Tipahti puolessa välissä lonkalle, muutan makasi ihan hyvin. Lisäksi kauempana käveli staffi, kiinnitti siihen kyllä huomioita, pörähti kerran, katsoi minua ja selkeästi totesi, että on parempi pitää turpa kiinni ;)

Seuraaminen pitkän kaavion mukaan. Tuli sellainen olo, että katsotaan mitä se tänään tekee. Ja tekihän se. Ensimmäisen pitkän seuraamisen jälkeen ajattelin, että vaaditaan nyt sitten koiralta, kun siltä selkeästi pitää vaatia. Tahkottiin sitten seuraamista parin bh-kaavion verran. Mamma oli ylpeä. Hieman tiiviimpää saisi olla, mutta ehkäpä meillä ei malinois tyyppiseen tiiviiseen ja vietikkääseen seuraamiseen ole mahdollisuuksia.

Jäävät ok.Tein myös piruuttani Zetan. Istuminen epävarma, muuten hyvä. Luoksetulot hieman väljiä, edelleen. Käsiavulla tiiviimpiä. Sivulle siirtymiset olivat parempia kuin aamupäivällä.

Luoksetulon pysäytykset ihan kivat. Ensimmäisen toiston jälkeen ennakoi selkeästi, joten olivat hitaita. 

Kotiin kävellessä aivan kotioven kohdilla vastaan tuli iso musta koira. Hetkeksi kävi mielessä jo ajatus, voi vittu, nyt se räyhääminen alkaa. Annoin koiran mennä hihna löysällä vaunujen vierellä, näin kun häntä jäykistyi. Mutta koira pysyi hiljaa. Työvoitto.

2 kommenttia:

  1. Nii-in.... JOtenkin hieman tuttua tuo touhu.... Koira,jolla on KAKSI SM mitallia aiheuttaa harmaita hiuksia edelleen miltei joka päivä . Joo se on sukulainen Nitrolle.....

    VastaaPoista
  2. Jep, harmaita hiuksia, siksi meikäläinen vaihtoi blondin tukan tummaan, joten ei kaikki harmaat näy. Ja on se kuitenkin niin rakas kusipää, pois en antais, vaikka välillä koiraa sillä uhkailenkin ;)

    VastaaPoista