lauantai 18. elokuuta 2012

Pätevä pommi

Pommin kanssa perjantai-illan treeniä Itä-Hakkilan kentällä. Jälleen kerran lasten futis turnaus käynnissä, joten häiriötä on. Joskus tosin mietin, että olisihan ne toisten koirien läsnäolokin tarpeelliista. Pitäisi vain mennä paikkoihin, jossa on toisia koiria ja tunkea itsensä muiden treeneihin mukaan. Toisaalta vapaus siitä, että voi treenata milloin itselle huvittaa ilman aikatauluja useasti päivässä on hienoa ja tykkään siitä kovin. Se ei vain auta kokeita ajatellen ollenkaan, jos treeniä toisten koirien läheisyydessä ei saa..

Anyway. Pommi otti alkuun paikkamakuun 5 minuuttia. Jäi levottoman oloisesti kentän reunalle makaamaan. Takana ajoi autoja ja liikkui ihmisiä. Ja tottakai kun ihmiset näkivät, että koira on paikkamakuussa, pitää omaa reittiä vaihtaa ja mennä koiran takaa ohitse oman koiran kanssa. Koetinkivi oli, kun Pommin takaa meni pentukoira, sitä selvästi olisi kiinnostanut mennä katsomaan penneä, joka veti Pommia kohden. Koira kuitenkin pysyi paikallaan koko ajan, vaikkakin levottomasti.

Seuraaminen oli tänään iloista, ihanaa Pommia. Olin oikein tyytyväinen jäppisen menoon. Taaksepäin askelsiirtymiä pitäisi taas treenata enemmän, niissä pakka hajoaa. Tarvitsee sanoa, että Nitro osaa käyttää takapäätään paljon paremmin kuin Pommi ja harmaa myös pitää paikkansa askelsiirtymissä paljon paremmin. Tiedän, että tämä johtuu siitä, että Nipalle on pienestä pitäen opetettu takapään käyttöä ja se saa siitä aina paljon kehuja. En ole osannut/tajunnut Pommia silloin aikoinaan opettaa kunnolla käyttämään kroppaansa ja nyt tuntuu, ettei se oikein ymmärrä mitä siltä halutaan.

Nouto 1kg:n kapulalla. Lähti kapulalle vauhdilla, ja toi sen sivulle? wtf? Koiraa ei ole opetettu tuomaan kapulaa sivulle. Tokoa ajatellen sillä ei ole väliä (??), mutta pk puolella on. Tein muutaman toiston lisää, toisella toistolla toi uudestaan siististi sivulle. Kolmannella kerralla käsiavulla eteen. Piti hyvin (Pommimaiseen tyyliin edelleen liian takana...) ja luovutus siisti. Sivulle siirtyminen hyvä. Muutama toisto vielä, ja koira toi kapulan eteen. En ymmärrä miksi se toi kapulan sivulle?

Jäävät ovat olleet Pommilla aina varmat, MUTTA NYT! Maahan meno oli koiralle ihan utopiaa, jäi aina seisomaan. Huomautin asiasta koiralle ja palkkasin kunnolla pallolla maahanmenoista. En todellakaan tiedä mistä johtuu. Nice.

Luoksetulot Hemmetin hyvät. Pommi on sen verran iso kokoinen, etten ole sitä siitä syystä palkannut jalkojen välistä enää aikoihin, muutaman kerran nimittäin on sattunut työtapaturma ;)  Eli palkkana nami ja vauhtiluoksetulosta pallo.

Kivat treenit Pommin kanssa. Onko se sitten niin koiraharrastuksissa, että aina kun luulet, että liike on perfect, niin jossain vaiheessa perus varmat liikkeet alkavat kusta? Vai tuleeko itsestä niin kriittinen, että hiot ja hiot liikettä ja jotenkin onnistut sen ryssimään? En tiedä, enkä siitä on se koiraharrastuksen suola? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti