maanantai 3. syyskuuta 2012

Voihan ydinkysymys, treenit helvetistä.. ;)

...Kun se lähtee menemään päin persettä, niin meneehän se sitten ja kunnolla.. Ajelin aamulla Nitron kanssa Ojankoon treenaamaan hieman aamu seitsemän jälkeen. Koira on tosissaan ollut levossa tassuhaavan takia, ja koira alkaa olla hieman kierroksilla. Se näkyy hihnakäytöksessä, Pommin ja Eetun kiusaamisena, jatkuvana seuraamisena, riehumisena... You name it. Joten vaikka tassu on vielä punainen, punaista näkyi myös meikäläisen katseessa. 

Seuraaminen hyvä, ei erinomainen, mutta hyvä. Ihan liikaa virtaa koirassa, vaikka käytiin kävelemässä reilu puoli tuntia ennen treenejä. En palkannut lelulla, sillä nostatti kierrokset selkeästi saaliilla taivaisiin. Askelsiirtymät ok, pysyi todella lähellä, jopa niin lähellä, että astuin taaksepäin mennessä koiran kipeälle takatassulle ja Nipan mielestä kaikista kauheinta, astuin myös herran hännälle. No, onneksi ei ottanut itseensä.

Luoksetulo. Jep, jäi nätisti istumaan, vilkuili kyllä viereiselle kentälle, jossa oli toinen aussie treenaamassa. Lähti käskystä lujaa luokse, mutta haukahti lähtiessään! What? Ei ole koskaan tätä tehnyt, ei siis koskaan. Tuli luokse, en  palkannut tästä. Koira uudestaan sivulle ja liike uudestaan. Haukahti uudestaan, kielsin ja vein koiran takaisin. Kolmannella kerralla ei enää haukahtanut, mutta vauhtia ei sitten enää ollutkaan Nitromaiseen tyyliin sata lasissa. Joten, teinkö virheen kun en palkannut kahdella ensimmäisellä kerralla? Tämä kaiketi vaikutti vauhtiin, kun ei palkkaa tullutkaan. En missään nimessä halua koiralle luoksetuloa laukalla, tätä nimittäin näkyy todella paljon kentillä. Nyt kun olen käynyt kisoja katsomassa. Ja Pommin viime kisan luoksetuloon olen super tyytyväinen, tuli nimittäin vauhdilla ja olin jo varma, että se törmää.. No ei törmännyt. Otin vielä pari toistoa luoksetuloja, ihan ok, eivät salaman nopeita, mutta hiljaisia. Jokelaan illalla siis päästävä tämän kanssa..

Merkki.  Tänään oli merkki hukassa, koira ei tiennyt yhtään mitä piti tehdä. Näytti ihan siltä, ettei ole koskaan treenattu merkkiä, eikä se ole koskaan kuullut käskysanaa merkille..Nökötti vain nätisti sivulla ja tapitti ruskeilla silmillään "Mamma mä en tajua, mutta näetkö miten hienosti olen sivulla ja kontaksissa koko ajan".. Voi jeesus. Ei auttanut muuta kuin lähietäisyydeltä naksutella merkin paikkaa..

Noudon pitotreeni. Jos jotain hyvää aamun treeneistä pitää löytää, se on pitotreeni. Avasi suutaan itse (työvoitto!), piti kapulaa hyvin, kesti jopa sen, että kosketan kapulaan molemmista päistä. Vapautus, super kehu ja namia suuhun. Etenee, etenee. En nimittäin tahdo toista kapulaan pureskelevaa koiraa, joka pitää kapulaa liian takana..

Loppuun otettiin vielä pari hauskaa hetkeä agilityn kanssa. Puomilla tehtiin muutamia kontakteja targetin kanssa. Ihan kivasti meni, ottaen huomioon, että ei todellakaan treenata agilityä. Kierrokset kaakossa putkeen, palkkana pallo ja koira alkoi haukkumaan. Eli virtaa olisi ollut, reilusti. Onhan se kiva, että sitä virtaa on, se vaan lepopäivien takia purkautuu haukkumisena kun koira turhautuu ja energiaa riittää. No, illalla toivottavasti uudestaan treenaamaan..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti