tiistai 18. syyskuuta 2012

Nitron jälki

Nitron jälki:
- märkä pelto, niitettyä ja tuoretta heinää sekaisin
- jäniksen jätöksiä jäljellä (hah)
- askeleita n. 400, nakinpaloja vaihdellen n. 100 askeleella
- 6 purkkia, joissa nakkia ja lopuksi aamuruoka

Teemana purkkien ilmaisu, sillä se ei mennyt ihan putkeen viimeksi. Ensimmäisestä purkista meinasi mennä ohitse, kohdalla annoin maahan käskyn ja naksautin. Meni maahan hämillään. Kehuin koiraa hienosta löydöstä. Toisen purkin näin itse jo kauempaa, joten varmistin hyvän ilmaisun ja purkin kohdalla jälleen maahan käsky ja naksautus. Hurjat kehut taas. Kolmannella purkilla ajattelin katsoa mitä koira tekee. Kun tuli kohdalle, jäi seisomaan. Selkeästi pohti, että jotain piti tehdä, mutta oli epävarma. Käskyllä maahan. Meni vinoon, joten korjasin asennon. Neljän ja viides purkki ihan ok, ilmaisi itse, mutta epävarmasti. Meinasi varastaa uudestaan jäljelle, pidin maahan käskyllä maassa. Kuudennen purkin otin varmasti ja laitoin koiran maahan käskyllä maahan. Loppupalkan kohdalla jäi taas seisomaan, mutta hetken pohdittuaan meni maahan. Palkkana siis ruoka. Jäljen jälkeen liivit pois ja riekkumista räsyllä. Nyt ei edes yrittänyt takasin jäljelle samalla tavalla kuin eilen. 

Miten meni jäljestäminen: Jäljesti alun ehkä 100 askelta häntä ylhäällä, pysyi kuitenkin jäljen päällä koko ajan. Ei keskittynyt ehkä ihan täysillä, ei kuitenkaan hötkyillyt kuten eilen, mentiin aikalailla liina löysällä koko matka. Olin koirasta tosin vain n.3 metriä taaempana, jotta voisin puuttua mahdollisiin epäkohtiin. Loppua kohden selkeästi intensiivisempää jäljestystä.  Muutaman kerran kävi jäljen sivussa siten, että kurkotti hajua sivulta, ei kuitenkaan poistunut kokonaan jäljeltä. Lisäksi, Nitroa ei haitannut jäljellä olleen jäniksen papanat, vaan jälki oli mielenkiintoisempi. Jes!

Pohdintoja:
- Miten janatreenit kannattaisi aloittaa? Ja miten niitä tehdään?
- Kun koira menee purkin ohitse, otanko sen pois jäljeltä ja laitan uudestaan hieman kaumpaa ja käskyllä ilmaisu?
 - Kannattaisiko välillä tehdä esim. 100 metrin jälkiä, jossa 10 metrin välein ilmasutreeni?

Muuten olen tyytyväinen harmaan jäljestämiseen, toivottavasti päästäisiin illalla uudestaan. Lopuksi otettin vielä seuraamisen paikkaa nopeilla lelupalkoilla. Kotiin tullessa oli taas niin polleaa poikaa, että piti häntä tanassa kulkea ympäri taloa, hiton idiootti ;) Tais olla aika onnellinen poika <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti