torstai 20. syyskuuta 2012

Torstain treenit

Tallasin pellolle ensin molemmille koirille jäljet. Maasto oli haasteellinen, sillä    vettä on tullut pari päivää ihan reilusti. Paikoin oli lätäköitä, johon upposin säärtä myöten. 

Pommin jälki:
- 500 askelta, koiranmakkaraa n. 100 askeleella
- 6 purkkia + loppupalkka
- paljon kulmia ja lätäköitä jäljellä
- Erittäin korkeaa heinää paikoin

Nitron jälki:
- 400 askelta, koiranmakkaraa n. 120 askeleella
- 4 purkkia + loppupalkka
- muutama pieni ojan ylitys jäljellä
- korkea heinä
- lätäköitä

Jäljet jäivät vanhenemaan, kun ajoin koirien kanssa Ojankoon treenaamaan. Jäljet ehtivät vanheta n. 1 tunti 30 minuuttia.

Miten meni toko?
--> Nitro, bh kaavion seuraaminen, palkkasin ainoastaan pitkillä suorilla muutaman kerran nakilla. Naksuttelin oikeaa paikkaa. Täyskäännökset hyvät ja tiiviit. Remmin kanssa huonompi seuraaminen kuin ilman remmia. Erkani hieman, omasta mielestä saisi olla tiiviimpi. Nopea seuraaminen erittäin hyvä. pk- jäävät, ei moitittavaa. Luoksetulo eteen nakin avulla. Sivulle siirtyminen ilman apuja, hemmetin hyvät ja nopeat.

Hyppy Alo hyppy hyvä, ei kommentoitavaa. Korkeutena vajaa metri, ei tuntunut missään. Hyppäsi siististi ja nätisti.

Merkki oli n. 20 metrissä. Ihan sairaan makee! Lähti vauhdilla ja meni siististi merkin taakse, ei tökkinyt merkkiä. Merkkiä treenattiin eri suunnista, välillä lähetin koiran vauhdista takaisin merkille. Aivan törkeen hieno merkki treeni tänään <3

Luoksetuloja lelun ja namin kanssa: vauhdikkaat ja hyvät.

Pitotreenejä pienellä ohjatun kapulalla. Ei meinannut ensin ottaa suuhun, mutta taipui sitten. "Nostaa" kapulaan jo alempaa, mutta ei todellakaan tuo sitä, jos kapulan heittää. ARG!

Nopeita maahan, istu ja seiso liikkeitä lelun kanssa. Eli leikin koiran kanssa lelulla ja nopealla tempolla eri liikkeitä. Maahanmenot olivat tässä treenissä aluksi hitaat, mutta nopeutuivat sitten. Pitäisi tehdä tätä treeniä useammin.

Nitro oli tänään ihan liekeissä. Siis ihan tosi, se oli niin kone. <3 Ei piitannut muilla kentillä agilityä treenaavista koirista. Jes!

Miten meni jälki?
--> Nitro ajoi jäljen ensin. Ite mokasin alun, sillä en merkannut sitä, mistä jälki alkaa. Ei auttanut kuin luottaa koiraan ja laittaa randomilla jäljelle. Hitto, sehän nosti sen <3 Olin ylpeä. Nyt jäljestäminen oli paljon rauhallisempaa kuin edellisillä kerroilla. Ilmaisut vielä epävarmat, jäi taas seisomaan purkille ja kurkkasi taakse. Muutamalla purkilla laitoin käskyllä maahan, meni vinoon, kun katsoi ohjaajaan :( No, jos se on murheista pienin, ollaan varmaan ihan hyvällä mallilla jäljestämisessä. Jälki oli todella haasteellinen, niin paljon lätäköitä ja kosteaa pitkää ruohoa, etten itsekään tiennyt missä jälki menee. Lisäksi välillä tuuli siten, että koiran nenään tuli varmasti hajua jäljen kaarroksista. Koira kyllä löysi kaikki laittamani purkit ;) Annoin koiran mennä löysällä liinalla, itse olin n. 10 metrin päässä. Jäljesti itsenäisesti ja teki omia ratkaisuja. Tarkasti muutaman kerran harhajäljen sivulta, mutta palasi heti takaisin jäljelle. Olen erittäin tyytyväinen tähän jälkeen.

Pommin kanssa leikittiin, että ollaan jälki kokeessa ;) (idiootti minä, hah!..)
Eli tehtiin tottis seuraaminen, lopussa herpaantui ja jouduin muistuttelemaan paikasta. Vähäistä palkkaamista seuraamisen yhteydessä. Seuraaminen ihan hyvää kuitenkin. Luoksetulo oli nopea, sivulle siirtyminen oikeaan paikkaan kahdella käskyllä. Tasamaa nouto ok. Hyppynoudossa kiersi esteen ensimmäisen kerran kapulaa tuodessa, huomautin ja seuraava toisto ok, hieman väljä luovutusasento, hyväksyin sen kuitenkin. A-estettä lähestyttäessä mietin, olenko opettanut koko koiralle estettä kokonaisena liikkeenä. Lähti kuitenkin ensimmäisellä käskyllä, ja toi kapulan siististi takaisin niin kuin pitääkin. Eli ilmeisesti on opetettu ;) Päästiin siis tottispisteiden perusteella maastoon :)

Esineruudussa 3 esinettä, footbag, sakset ja nahkainen avaimenperä. Maastona ojangon märkä metsä. Löysi kaikki esineet, avaimenperää joutui etsimään kauemmin kuin muita, ei jotenkaan paikallistanut hajua ollenkaan. Tästä siis täydet 30 pistettä Petran omissa jälkikisoissa :)

Pommin jälki oli toisella puolella peltoa ja sinne piti kävellä tovi. Laitoin koiran polulta jälki käskyllä etenemään, nosti janan ja siitä hienosti jäljen. Epäröi ensimmäinen ison lätäkön jälkeen, mutta jatkoi oikeaan suuntaan. Ilmaisi kaikki purkit hienosti ja hyvin. Otti kulmat korrektisti ja varmasti. Muutaman kerran tarkisti jäljen vierestä, mutta palasi hyvin takaisin jäljelle. Tykkäsin kovasti Pommin tyylistä jäljestää. Jälleen kerran olin itse hieman hakoteilla, kun en merkannut jälkeä, on opeteltava luottamaan siihen koiraan :) Super jälki Pommilta ja Petran jälkikokeen tuloksena JK 1 :) Alkaako tää yksin treenaaminen jättämään muhun jälkensä (jäljen, hehheh...) kun pitää tällaisia omia kisoja keksiä :)

Kotona makaa nyt kaksi rauhallista aussieta, joiden päivän duunit meni super hyvin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti