perjantai 2. marraskuuta 2012

Tokoa areenalla

Tokoiltiin Vuokkoset areenalla Nitron kanssa. Otettiin ensin metallikapulan pitoa. Ensin vähän ällötti, mutta piti kuitenkin hyvin. Teki jopa yhden ihan ok noudon.

Paikkamakuun teki ensin yksin keskellä kenttää kun muut treenas ympärillä. Pysyi hyvin, oli kuitenkin levoton. Hetken päästä tehtiin paikkamakuu rivissä, meidän toisella puolella oli Nipan antivihollinen: provosoiva mustis uros, toisella puolella pitkäkarvainen pyrre. Nipa makas hyvin, tosin mua ärsytti, että mustiksen omistaja jätti koiransa vinoon Nitroon päin. Nipa ei kiinnittänyt siihen onneksi huomiota, vaikka se hieman yrittikin Nipan suuntaan katsella ja provota. Tämän huomasi myös Carita ja onneksi myös koiran omistajakin. Kävin palkkaamassa kerran minuutin kohdalla, olis kyllä voinut tehdä kokeenomaisesti. Ens kerralla sitten.

Luoksetulon otin pallon kanssa sivulle käskyllä. Oli hyvä. Voi kyllä olla, että sekoitan nyt koiraa sillä, että sen pitää tulla sivulle, eikä eteen. Käskyt ovat kuitenkin erit. Hmmph, pitää miettiä mitä tämän kanssa teen.

Peilin edessä oli hyvä tehdä seuraamisia ja peruutuksia. Olen tehnyt kotonakin peilin edessä siten, että koiran puolella on seinä, joten se ei pääse peruuttaessa poikittamaan. Samoin tein nyt peruutuksia hallilla peilin vieressä. Toimi hyvin. Askelsiirtymät olivat hyviä ja ohjaaja luottaa koiraansa koko ajan enemmän. Ehkä minäkin kehitys ohjaajana koko ajan paremmaksi...?

Tein myös jääviä kokonaisena liikeenä, ei mitään ongelmaan. Maahan tosissaan putoaa hissinä ja seisoakin osasi tänään. Istuminen tuotti alkuun hankaluuksia, koira kyllä istui, mutta oli lähdössä mukaan. Pari muistuttelua, että istuakin voi paikallaan ja johan onnistui.

Tosi kivat treenit. Vielä kun pyrre karkasi omistajalta haukkuen mustiksen luokse, joka nosti rähinän ja Nitro pysyi käskyn alla sivulla ja seurasi kun muut länkytti lämmitti mieltä kovin. Ei se treenatessa halua muiden länkytyksiin vastata, se länkyttää sitten lenkillä niille... Lisäksi hyvää mieltä toi se, kun Carita sanoi, että olisi kiva jos muutkin ryhmässä oikeasti treenaisivat koiriaan viikolla, jotta edistystä näkyisi muissakin kuin Nitrossa. "Olisivat edes lähellä Nitron tasoa". Tämä oli kiva kuulla. Ehkä mä oon tehnyt asioita sittenkin treeneissä oikein... 

Musta me ollaan tällä viikolla treenattu huonosti, tokoiltu kentällä vain pari kertaa ja käyty kerran haku treeneissä. Lisäksi jotain pieniä 10 minuutin pätkiä tokoa omassa pihassa. Koiralla on virtaa. Jollekin tuollainen määrä on varmaan ihan ok, mutta Nipan ikäiselle vilkkaalle aussielle aivan liian vähän. Ehkä sitten kun se on vanhempi (ei kuitenkaan viisaampi), sille riittää vähempikin. Vai onko se vain tottumuskysymys, siis se, että koira on tottunut puuhastelemaan melkein joka päivä, joten sitä se odottaakin? 

Jaa-a, hyvää viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti