lauantai 10. marraskuuta 2012

Lauantai aamu Pavilla..

Lauantai aamuna tokoiltiin Pommin ja Nitron kanssa pikaisesti Pavin parkkiksella. Olen muutamana aamuna tai iltana käynyt pavin parkkiksella ja todennut sen hyväksi treenipaikaksi, suosittelen! ;)

Pommi aloitti paikkamakuulla. Nousi taas minuutin kohdalla ylös, menin koiran luokse ja huomautin kunnolla asiasta. Koira uudestaan makaamaan, nyt pysyi 3 minuuttia.

Seuraamiset olivat Pommille huonot, kontakti tippuili ja käännöksissä koira erkani liikaa, sain huomauttaa sille asiasta moneen kertaan. Olin todella pettynyt. Tehtiin aika pitkään seuraamista, jotta se saatiin edes jonkilaiseen kuntoon.

Avo kaukot, ihan kauheat. Ei noussut istumaan millään, pönötti vain maassa. Tästäkin piti kunnolla huomauttaa, ennen kuin alkoi tehdä niinkuin pitääkin. Näitäkin tahkottiin ajallisesti melko kauan, että saatiin hyviä sarjoja.

Nouto oli hyvä, Pommimainen. Varma. Luoksetulo hyvä ja siisti. Hitto se tuli kovaa, ihan kiinni, ei kuitenkaan törmännyt.

Nitro oli kerännyt kivasti kierroksia autossa, kuulin pitkälle kun se haukkui siellä ja kun otin koiran autosta pois se oli niin into piukeena ja polleena että. Juoksi pitkin parkkista hihna suussa, annoin sen tehdä sen. Aikansa riekuttuaan koira tuli nätisti sivulle ja tiputti hihnan suustaan.

Seuraaminen oli kivaa, voisi kuitenkin olla vielä hieman tiiviimpää. Tuntuu, että välillä koira hiipii seuraamisessa. Ehkä se ennakoi jääviä aluksi, en tiedä.

Luoksetulo olikin sitten ihan kauhea. Otin siten, että maasta suoraan eteen istumaan, palkka tippui suusta. Oli parempia, mutta hieman vinoja. Täydeltä matkalta juoksi joko ohi tai tuli vinoon eteen istumaan. Siinä sitä sitten tahkottiin käskyllä eteen istumista ja kun vihdoin joskus tuhannen tunnin päästä sain hyvän suorituksen koira sai mega kehut ja palkan.

Nouto. Ensin hetsasin kapulalla ja päästin koiran vapaasti hakemaan kapulaa. Kyllä, se tuo sen jo luokse. Lähtee kyllä vauhdilla, muutaman kerran arpoi takaisin tulon kanssa, piti kuitenkin kapulaa. Viimeisen tein siten, että otin koiran vierelle, pidin pannasta kiinni ja annoin nouto käskyn ja kapulan tuotiinkin hienosti mammalle ;) Harppaus noudossa siis otettu eteen päin, koira näytti jopa hetken siltä, että noutaminen on kivaa..

Istu-maahan-seiso käskyjä otin peruuttamalla, koira jää paikalleen vaikka minä liikun edelleen taakse päin. Erotteli nämä käskyt hyvin. Ehkä se jopa osaa ne?

Ihan kivat aamutreenit. Pommilla oli selkeästi joku tänään uhmataan mammaa päivä. Nipa nyt oli Nipa. Energiaa ja virtaa oli potenssiin kolme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti