sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Kun toko sujuu niin haku on hukassa..

... Aamusta Ojangon kentälle. Ehdittiin treenata Nipan kanssa jo tovi ennen kuin Mari tuli paikalle.

Noutoa otin ensin hetsaamalla, noudot nopeat. Muutaman kerran haukahti mennessään kapulalle, mutta palautus ja pitäminen olivat hyviä. Näitä ehkä joku reilu viisi toistoa, kaikki ok. Sitten otin noutoa myös siten, että koira sivulla, pidin pannasta kiinni ettei varasta ja käskyllä kapulalle. Haki hyvin, töi, piti ja luovutti. Hemmetti, sehän noutaa! (Ehkä pessimisti ei kuitenkaan nuolase ennen kuin tipahtaa...)

Alo hyppy ihan perus, ei mitään ongelmia. Jää ehkä hieman lähelle hyppyä toisella puolen. Pitää myös itse muistaa olla kauempana hypystä, jotta koira saa tarpeeksi tilaa.

Seuraaminen ihan ok, edelleen alkaa ennakoimaan jos kävelen lähelle aitaa tms. Näitä treeniin lisää. Askelsiirtymät ok.

Seiso-istu-maahan peruuttamalla. Erotteli hyvin, istuminen alkaa olla hyvällä mallilla. Pitäisi varmaan tehdä ihan liikkeenä jo kohta.

Paikkamakuu tehtiin Kidan kanssa. Mentiin Marin kanssa kopperon taakse piiloon, aika 2 minuuttia. En nähnyt kopin välistä Nitroa, joten kattelin sitten Kidaa ;) Joten en tiedä miten rauhallisesti/rauhattomasti makasi. En kuitenkaan usko, että nousi. Makasi rauhassa kun palattiin koirien luokse. Hyvä paikkamakuu treeni, ja muuten Nitron ensimmäinen siten, että olin piilossa. Ehkä mun ei koetta ajatellen tarvitse paikkamakuuta stressata.

Tokojen jälkeen ajettiin Marin kanssa Kellokoskelle (?) Sonjan mettään hakuilemaan. Melkein saatiin kasaan Särkivaara hakutreenit: Töpö, Manne, Kida ja Nitro paikalla. Lisäksi soppaa sekoitti Sepon Malinois Riffi.

Nipan ajatukset olivat jossain ihan muualla kuin hakumetsässä. Se ei keskittynyt ollenkaa, jo ekalla pistolla se haahuili jossain ihan muualla. Nenä tukossa. Ensimmäinen ja kaksi viimeistä pistoa otettiin haamuina, muut 3 valmiita. Ei tullut oikein yhtään sellaista hyvää pistoa, Sepon pistoilla koira oli ihan kivasti kuulolla ja hajulla, sekä viimeisellä pistolla Sampalle koira oli jotenkin hajulla. Ei jotenkaan vaan luottanut nenäänsä, eikä mennyt pistoille. En tiedä mistä kiikasti. Seuraavaan treeniin:
- Selkeytetään pistoja
- Pitkiä pistoja
- Haamuja
- Maalimiehet innostavat koiraa
- Vaaditaan itsenäisempää työskentelyä, nyt tukeutuu muhun aivan liikaa

Kuitenkin hyvä treenipäivä, Kepo lähti vielä heittämään koirien kanssa parin tunnin lenkin Landbohon. Elämä tuntuu nykyisellään pyörivän aika koirapainotteisesti, Nompparelli kun on "Helppo lapsi". Nukkuu vaunuissa kun mamma treenaa, joten pääsen pari kertaa päivässä itsekseni treenaamaan, jos olen sillä tuulella. Mikäs siinä, kun on sinällään aikaa. Olispa tällaiseen aikaa aina.

2 kommenttia:

  1. Oiskohan Nipalla vaikuttanut se, että Kidalla alkoi juoksut heti kun tultiin kotiin? Ja Kidahan teki ennen Nitroa, varmaan aika mehevät hajut jätti metsään. :D

    VastaaPoista
  2. Totta muuten, käyttäyty niin omituisesti!

    VastaaPoista