sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Nitro Toko AVO 1

Kisattiin sateisessa ja todella tuulisella Ojangon kentällä. Mun hiukset lepatti tuulessa kilpaa kehänauhojen kanssa. AVO luokkaan tuli lopulta 3 koirakkoa, kääpiövillis ja sakemanni. Malinois jäi pois. Sakemanni oli hieman kuumuvaa sorttia ja kävi isotteleen Nipalle ennen kehää, Nitrohan meinas vastata takasin. Olipas hienoa jättää ne vierekkäin paikkamakuuseen... 

Paikalla makaaminen 8,5. Jätin koiran vinoon. (pitäiskö jättöjä treenata joskus...) siitä piste. Puolikas meni kun koira oli haukahtanut. En itse sitä kuullut, ei kuulleet kehän laidalla olleet kaverit, eikä liikkuri. Mene ja tiedä.

Seuraaminen taluttimetta 7,5. Aivan kamalaa, siis huonointa Nitroa ikinä. Edisti, edisti, edisti. Täyskäännös oli katastrofi. Juoksu osuus hyvä. Tuulessa en kuullut kunnolla liikkurin käskytyksiä. Koirassa paljon virtaa, olis pitänyt hieman seuruuttaa ennen suoritusta, niin kuin yleensä teen.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9. Seuraamisessa edisti ministi, korrekti maahanmeno, nopeasti ylös.

Luoksetulo 9. Jäi hyvin, lähti lujaa, pysähtyi hyvin, suoraan eteen, sivulle siirtyminen hyvä ja suora. En tiedä miksi "vain" 9. Olin tyytyväinen, treenikaverit tietää mun ahdistuksen tähän liikkeeseen. Pysäytys kädellä alakautta, kuten Jessican luona viime viikolla kokeiltiin. Toimi.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 8,5. Seuruu hyvää, paitsi juuri kun liikkuri sanoi "käsky" oli alkamassa poikittamaan. Pysähtyi käskystä heti, napakasti ja suoraan.

Nouto 6,5. Ohjaajan virhe!! Täysin! Heitin kapulan jonnekin horisonttiin pitkälle, kapula sattui osumaan kiveen josta kimposi tosi kauas oikealle lähelle merkkiä. Lähetin koiran (lähti ilman ääntä, jes!!), koira pysähtyi kääntyi ja annoin uuden käskyn. Joutui oikeasti etsimään kapulaa mun tyhmyyden takia. Ketutti ja lujaa. Palautusvauhti oli super suoraan eteen. Odotti hienosti irrotuskäskyä ja siirtyi sivulle. Ehkä aavistuksen vinoon.

Kauko-ohjaus 7. Ensimmäiseen vaihtoon 2 käskyä. Oli odotettavissa eilisten treenien jälkeen. Muuten hyvät. Olipas muuten todella pitkät vaihtovälit! Koira malttoi odottaa käskyjä, ei ennakoinut.

Estehyppy 9. Haukahti todella pienesti lähtiessään liikkeeseen. Istui hyvin. Odotti hienosti käskyä tulla sivulle. Tuomarin mukaan "kympin hyppy, jos ei olis äännellyt".

Kokonaisvaikutus 9. Koira teki tosi hyvin töitä, ohjaaja ryssi. 9 siksi, että tuomari näki kun ojensin koiraa ennen (!!!) AVO kehän alkamista, kun toinen koira rähisi Nitrolle, joka meinas vastata takaisin samalla mitalla. En tiennyt että tästäkin voi rokottaa..

Yhteensä siis 163,5 pojoa AVO 1 ja luokkavoitto. Tuomarina tänään (onko aina, en tiedä?) tiukka Pirkko Bellaoui. En ollut tyytyväinen. Mahdollisuudet parempaan. Tänään huomasin itsekin, miten viima ja tuuli vaikuttivat omaan suoritukseen. Koira osasi, mitä nyt seuraamisessa perseili. Ohjaaja voi katsoa peiliin ja näyttää kieltä.

Minttu oli räpsimässä kuvia, niitä myöhemmin kun saadaan ne koneelle. Tässä taattua Iphone laatua oleva kuva... ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti