keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Pätevä!

Tokoiltiin Nitron kanssa tänään Järvenpäässä Riitan valvovan katseen alla.
Katsastettiin Nipan vasemmalle käännöksiä, jotka ovat väljiä, sekä hieman täyskäännöksiä vasempaan, jotka ovat vieläkin väljempiä ja omituisia.

Vasemmalle käännöksissä koira ei käytä niin hyvin takapäätään kuin voisi. Vaikka muuten takapään hallinta on hyvää. Tehtiin sitten niin, että vasemmalle käännyttäessä otin askeleen taaksepäin. Toimi Nitrolla, koira alkoi keskittymään paremmin ja selkeästi vastasi treeniin hyvin. Näitä tarvitsee tehdä.

Hyppynouto oli tänään hyvä. Voisi selkeästi alkaa tekemään sitä, että heittää kapulan vinoon ja auttaa koiran esteen yli, että varmasti alkuun tulee onnistumisia. Meikäläinen kun ei ole mikään maailman lahjakkain kapulan heittäjä. Koira muuten otti hienosti vieraan kapulan, ei edes meinannut olla ottamatta. Jes!

Tunnaria tehtiin ensin siten, että piilotin yhtä kapulaa ruohoon. Oli selkeästi Nipalle helppo homma, joten tehtiin siten, että vein oman kapulakasan taakse ruohon alle. Koira lähti hyvin, ei kuitenkaan saanut hajua kapulasta. Tuuli jotenkin oudosti, kukaan muukaan koira ei löytänyt kapulaa kun se oli piilotettu.. Toistin oma käskyn ja koira nuuhki kapuloita, mutta kun oman hajuista ei ollut kävi makaamaan. Selkeästi siis tiesi, ettei oma kapula ole kasassa, eikä halunnut tuoda väärää. Seuraavat toistot siten, että kapula ei ollut ruohon alla, toi hyvin. Tunnari reeniin!

Luoksetulo tänään hyvä. Hieman ehkä ennakoi sivulle siirtymistä.

Tosi kivat treenit, viikon tauko teki selkeästi koiralle hyvää. Oli aivan into piukeena, eikä tehnyt suurempia virheitä. Kyllä siitä vielä hyvä tulee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti