maanantai 18. maaliskuuta 2013

Maanantai treeniä.

Maanantai aamupäivää vieteltiin vaihteeksi aussieiden kanssa Vuokkosilla. Pommi aloitti ja Nipa sai luvan pysyä autossa. 

Pompo lämmitteli lihaksiaan noudoilla. Liike muuten ok, mutta ennakoi kovin sivulle siirtymistä. Näitä sitten vahvisteltiin. Vauhtihan koiralla on ihan ok. Metalli noudossa epäröi hieman, tiputti kapulan ensin, nosti kuitenkin samantien ja toi hyvin. Mälväsi edessä kapulaa jonkin verran.

Seuraamisessa piti paikan hyvin, edelleen ne käännökset saisi olla tiiviimpiä, mutta kun koira ei osaa käyttää takapäätään kunnolla niin se ei osaa.. Nopea seuraaminen tänään super!

Tänään tarkoituksena Pommille oli ottaa hyppytekniikkaa pitkällä suoralla, keppikulmia ja kontakteja. Koira kun on alkanut hyppäämään hienosti kontaktilta pois. Hyppytekniikkaa tehtiin pitkällä suoralla, 6 esteen hypyllä. Alussa yritti hypätä monta hyppyä kerralla, mutta alkoi sitten hiffaamaan pallon avulla, että jokainen hyppy on hypättävä erikseen.

Kepeillä tein lähetyksiä eri kulmista. Ei koiran puolelta lähetys on selkeästi Pommille (ja minulle...) haasteellisempaa. Muutamia kertoja meni väärästä välistä sisään. Korjasin ihan "kädestä pitäen". Toimi Pommilla.

Kontakteissa palattiin targettiin, sillä kun apparia ei ole, ei hihnassa hirveästi kontakteja treenata. Koira otti kuitenkin treenin hyvin vastaan ja lopulta teki hyvin ilman targettia. Huvikseen hulluteltiin myös pientä radan pätkää. Oma rintamasuunta olisi tärkeä muistaa, sillä koirahan menee sinne mihin kroppa näyttää...

Pommi tauolle ja Nitti kentälle. Nitro otti vaihteeksi ensin seuruuta ihan namittamalla. Paikka on parantunut, ei enää edistänyt niin pahasti kuin ennen. Viilattiin tässä nyt pilkkua, koko ajan takaraivossa jylläsi tulevat sm kisat, enkä todellakaan halua mennä sinne perseilemään. ;)

Tasamaanouto hyvä. Koska ensimmäinen toisto oli loistava, jätettiin liike siihen. 

Hyppynouto hieno! Ei kommentoitavaa. Noudot ovat Nitron mielestä nykyään hauskaa hommaa. Jotain tehty oikein?

AVO  hyppy. Vahvistin jälleen istumista. Istuu hyvin ja jaksaa odottaa käskyä. Positiivista.

Jäävät (ilman istumista) tänään super. Näin peilistä, että pysähtyi seisomaan heti ja maahankin meni hissinä. Hyvä fiilis.

Nipa meni hetkeksi jäähylle ja juomaan ja otin Pommille vielä ruutua. Ensimmäisellä kerralla ruudussa pallo. Meni hyvin oikeaan paikkaan, vapautus pallolla. hyvä. Tehtiin myös paikanhakua lyhyeltä matkalta. Otin lisäksi Luoksetuloa. Seisominen ok, maahanmeno voisi olla täpäkämpi. Vauhti hyvä, eteentulo hyvä.

Nitrolle vielä AVOn kaukoja. Ei ongelmia. Napakat nousut. Koira oli innossaan, sen silmät oikein loisti. Luoksetulo otin ensin suoraan ja koirahan tuli vauhdilla. Suorassa luoksetulossa olen käyttänyt "hit" käskyä, pysäytysten kanssa vain nimeä. Pysähtyy joo, mutta vinoon. Korjasin sitten heittelemällä lelua vain toiselta puolelta. Suoristui hieman.

Koirilla oli tänään kivaa, leikittiin ja kehuin paljon. Jannut hymyili auringonpaisteessa, katsoivat mammaa söpösti <3 Sydän suli näille nappisilmille.

Kolmenkerroksen väkeä lapsosen leikkien keskellä <3
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti