maanantai 18. maaliskuuta 2013

Hei hei bensaa sataa, mä laitan mestat palamaan!

Nitro oli sunnuntaina Veikkolan tottiksissa ihan liekeissä! Siis niin pätevä ja hyvä ja paras ja kaikkea mahdollista ;)

Nipa teki seuraamista häiriössä. Liisa treenasi hyppynoutoja Santosin kanssa ja Paavo otti meidän vieressä seuraamista Samin kanssa. Nitro keskittyi täysin, sitä ei muut treenajaat haitanneet. Tehtiin myös ihan pelkkää kontaktia siten, että Sami treenasi meidän edessä. Piti kontaktin hyvin.

Paikkamakuun Nitro teki kun Sami teki tottiskaaviota. Pysyi hyvin maassa, oli valpas. Nousi sivulle käskystä hyvin. Kävin kerran palkkaamassa suorituksen aikana.

Hyppynoutoa tehtiin kisamatkalta metrin esteeltä. Hyppäsi hienosti yli, haki hyvin ja varmasti kapulan, myös palautus oli korrekti ja tiivis. Aivan mieletöntä! Katja sanoi, että selkeästi ollaan treenattu noutoa edellisellä viikolla. Voi kyllä ollaan ja paljon. Jääskeläisen hymy taisi loistaa kuuhun asti :) Nipa ei epäröinyt ollenkaan korkeaa puista estettä ja ilmaakin jalkojen alle jäi. Ei siis kolautellut raajojaan. Aivan loistavaa. Tehtiin muutamia toistoja, kaikki hyviä. Kerran tuli hieman vinoon palautuksella, mutta korjasi itse hienosti suoraan. Näistä megapalkat ja kehut.

A-estettä tehtiin myös. Tehtiin hieman loivemmalla versiolla, eikä sillä kisajyrkkyydellä. Sillä koirahan ei näitä ole oikein tehnyt. Ihan käsiavulla lähdettiin liikkeelle. Tämäkin meni loistavasti. Koira oli niin fiiliksissä, siitä oikein näki sen. Katjakin sanoi "Vitsi et on hienoo katsoo kun Nipa on noin fiiliksissä ja hyvässä vietissä". Lämmitti tämän 30-vuotiaan sydäntä ;)

Jäävissä ei ollut tänään moitittavaa ja tasamaanoutokin meni hyvin. Varmistin asian vielä Paavolta, pisteitä olis kuulemma kisoissa ropissut ;) (Linkki vinkki, Paavosta voi lukea lisää esim. täältä). Toki hyppynoutoon ei varmaankaan saada koskaan sellaista näyttävyyttä ja voimaa kun Diegolla ja Samilla, se vaan on fyysisesti mahdotonta. Ja tarvitsee sanoa, että kun oon nyt koko talven nähnyt treeneissä hienoja sakemanneja, sellainen pieni "ehkä sitten joskus kuitenkin" on herännyt. 

Jos agilityssä mennään ratoja joskus kunnon flowlla, niin meillä oli tänään tottis flow. Hunajaa korville oli myös Liisan kommentti "Ottaisin aussien, jos tietäisin saavani tollasen kun Nipa". Ja olen ihan rehellisesti kertonut millainen Nitro on arjessa ja treeneissä. Ja treeniNitronhan nuo ovat jo nähneetkin.. Treeneissä pelittää, arjessa ei aina niinkään, toki johtuu siitä, että omistaja on ollut laiskan puoleinen ja antanut koiralle välillä tiettyjä vapauksia. Mustan ja valkoisen lisäksi reilusti sateenkaaren värejä.. ;) Oli mukava keskustella pidempäänkin ausseista henkilöiden kanssa, joilla ei rotua ole ollut ja Nipastakin kyseltiinkin paljon. Samalla tuntui, että on itse todellakin oppinut rodusta paljon ja ehkä kasvanut jopa ohjaajanakin.

Tänään treeneistä kotiin pimeässä ajoi kaksi naama näkkärillä olevaa hahmoa. Koira ja hänen ohjaajansa. KoiraKKO. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti