keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Kotitokoja

Koska en kuumeessa kylmään ulkoilmaan viitsi lähteä, tein koirien aamunappuloilla hieman kotitokoja. Ensin Pommi.

Naksuttelin sivulla oikeaa paikkaa ja kontaktia. Hyvin sujui. Askelsiirtymät taaksepäin ihan kamalat. Koira ei osaa oikeasti käyttää takapäätään kovinkaan hyvin, koska sitä ei ole sille opetettu.. Oikealle siirtymät ihan ok, vasemmalle saisi olla tiiviimpi. Edestä sivulle siirtyminen parempi kuin ennen.

Maahan-istu vaihdot ihan ok, maahan-seiso ei niinkään. Näitä pitäisi treenata lisää. Kapulan pito treeni hyvä, ei nassuttanut kapulaa kuin muutaman kerran. Eikä enää siirtänyt sitä täysin taakse. On se kai jotain oppinut. Ja itselle: Älä enää koskaan missään tilanteessa hyväksy nykyiseltä tai tulevilta koirilta kapulan pureskelua ja takahampailla pitoa. Siitä kun on niin hemmetin kiva opettaa koira pois...

Lopuksi Pommi opetteli takaa kiertämällä sivulle tuloa. Olen välillä miettinyt tätä, sillä koira on raskasrakenteinen ja edestä sivulle tulot ovat 6/10 vinoja.

Sitten Nipan vuoro. Koira keräsi hienosti itseään ulkona meuhkaamalla sillä aikaa kun Pommi treenasi sisällä... Nice job :)

Ensin eteen tuloja, ne kun ovat perseellään. Tästä talosta ei löytynyt yhtään ainoata (!!!) heijastinta, joten siihen koskettaminen ei nyt onnistunut. Kädet siis paidan sisään ja nami + naksu yhdistelmällä koira koskettamaan eteen tullessa minua. Tein aika monta toistoa, kuka niitä laskee. Lopulta alkoi jo itse tarjoamaan koskettamista. Sivulle tulo on kuitenkin koiralla niin vahva, että alussa tarjosi aina liiketta vinossa, eli takapää oli jo menossa sivulle. Näistä huomautus, eikä palkkaa. Hyvin se kuitenkin alkoi jo korjaamaan paikkaa. Iltaruoalla sitten uusi yritys. Kyllä me tästä(kin..) suosta vielä noustaan.

Seuraavaksi Nitro teki Kapulan nostamista. Nosti kapulan tänään hyvin "hae" käskyllä. Pitää oikeasti muistaa kehua koiraa kunnolla, eikä vain paska jäykkänä jännittää osaako se vai ei. Heti kun oli megakehut, koira sai selkeästi itseluottamusta ja nosti kapulaa hyvin ja varmasti. Itse istuin sängyllä ja koira toi kapulaa korrektisti eteen. Ja totta kai sitä piti sitten koittaa myös parin metrin matkalta. Onnistui! Jee! Hyvä Nipa, hyvä me, hyvä meidän joukkue!

Lopuksi tehtiin maahan-istu kaukojen tekniikkaa. Meillä on eteisessä Nipan mentävä matto, joten sen päällä oli hyvä tehdä. Samalla näkee liikuttaako koira takapäätään, sillä Nitro mahtuu juuri matolle. Maahan meno saisi olla hieman nopeampi. Nyt välillä tipauttaa itsensa suoraan ja nopeasti, välillä hitaammin jolloin maassaolostakin voi tulla vino. Istumaan nousut ihan ok.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti