sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Tottista Veikkolassa

Nitroglyseriinin kanssa ajeltiin FinnAni hallille HVK:n tottiksiin. Tänään mentiin kentälle asenteella "jos länkytät kuolet".  Ei länkyttänyt ei.

Alkuun tehtiin tuomarille ilmoittautuminen. Meillä parina oli Riiseni uros Diego. Nipa ei provosoinut, eikä tullut provosoiduksi. Meni siis hyvin. Piti kontaktin kun Katja lähestyi. Nipa aloitti tottiksilla, Diego paikkamuussa. 

Seuraaminen. Tehtiin aika pitkää seuraamista, vähillä palkoilla. Piti paikan erittäin hyvin, ei erkaantunut niin kuin viimeksi. Muutaman kerran tiputti kontaktin, paikka kuitenkin pysyi. Ensimmäinen kontaktin tiputus tapahtui kun viereisellä kentällä olleet suojelutreenajat huitoivat raipalla niin, että ääni kuului pitkälle..Käännökset olivat hyviä, ja täyskäännöksetkin onnistuivat tänään. HappyHappyHappy!!! :)

Paikkamakuussa Nipa makasi ihan hyvin. Huomautin muutaman kerran haistelusta, pysyi maassa hyvin. Hieman itseä jännitti pysyykö koiran miten maassa ilman "paikka" -käskyä. Ei reagoinut Diegon tottiksiin, eikä kentällä olleeseen Mali urokseen. Hyvä Nipa!

Luoksetulossa tehtiin järkyttävän pitkältä matkalta. Kentän päästä päähän. Ja juoksi lujaa, tuli eteen hieman vinoon, korjasi uudella käskyllä. Sivulle siirtyminen korrekti. Katja kysyikin, että oikeasti meinaanko, että vauhti on meidän ongelma. No ei ollut tänään. Olin aivan super tyytyväinen. Lisäksi Katjan mielestä mulla oli mukana aivan eri koira kuin viimeksi. Koira oli hyvässä vireessä, jaksoi palkattomuutta, teki teknisesti asioita oikein, ei länkyttänyt. Tein ilmoittautumista myös sakemanni nartun kanssa. Ei ongelmaa.

Hitto et oli hyvät tottikset. Tätä me tarvitaan. Ja minä tarvitsen kasvattajan "Kerää ittes nainen" sanoja, aina välillä ;)

4 kommenttia:

 1. Välillä mietityttää,että kuinka "suoran" uskallan sanoa,mutta muista aina et en sanoisi sellaista mitä en itse tekisi. Nää vaan tarttee musta-valkoisuutta ja sitä peiliä. Kiitos hienosta koiranpidosta ystäväiseni :)

  VastaaPoista
 2. Kun on tollanen koira, niin kyllä suora palaute on tervetullutta. Ohjaajalle ja koiralle ;)

  VastaaPoista
 3. Mut onko tuollainen koira ihannekoira ,niin siitä voidaan olla eri mieltä. Mut mä oon tossa pentueessa saanut aikalailla sitä mitä tilasin :P


  VastaaPoista
 4. Mähän sain sellasen koiran kun pyysin. Koiran, joka ei koskaa kysy "onko pakko?" Ja koiran jolta ei varmasti lopu moottori kesken. Kun ollaan molemmat tällasia tulisieluja, niin väkisinkin välillä salamoi..

  Tai no, olishan toi koira voinut muutaman sentin korkeampi olla.. :) toisaalta, sitten se ei olis Nipa.

  VastaaPoista