keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Pavin tanssit

...Eiku toko treenit. Ihana kun on jo pidempään valosaa, niin ehdin treenaamaan koirat ulkona.. Ennen kuin saan sen hallikortin, sitten asutaan hallilla ;)

Ensimmäisellä kierroksella otin seuraamiset, jäävät ja luoksetulon. Nitro aloitti seuraamisella. Oli suht kierroksilla, ei olla treenattu kolmeen päivään. Keuli hieman alussa, parantui kuitenkin loppua kohden. Juoksussa koira erkanee ja edistää. Aivan kamalaa katsottavaa. Positiivista olivat askelsiirtymät. En namittanut niitä. Koira osasi.

Jäävissä ei mitään ihmeempiä. Istuminen oli tänään ok tasoa, se ei tosin riitä. Luoksetulossa tuli eteen! what! Jäi hieman kauas, teki pienen banaanin, mutta tuli eteen istumaan. Koska luoksetulo oli niin hyvä suoraan, en ottanut pysäytystä. En uskaltanut.

Pommilla oli hyvää seuraamista. Silläkin oli kierroksia katossa, ei kuitenkaan äännellyt. Juoksussa pysyi hyvin mukana, pitkällä suoralla katsoi muutaman kerran muualle, ei kuitenkaan erkaantunut paikalta.

Jäävissä Pommi oli kerrankin hyvä. Ei kääntynyt seisomisessa ja tippui hyvin maahan. Istuminen voisi olla nopeampi, pompahti ihmeellisesti. Luoksetulon pysäytystä kokeilin ensin käskyllä. Valui, valui, valui. Seuraavaksi pelkällä käsimerkillä. Pysähtyi heti.

Toisella kierroksella merkki, nouto ja kaukokäskyt. Nipalle vein merkin taakse narupallon. Lähti lujaa, eikä haukahtanut! Rallatteli aikansa pallon kanssa. Oli ihanaa katseltavaa. Sitten otin riskin, lähetin merkille jossa ei ollut lelua takana. Lähti ILMAN haukahtamista, meni merkin taakse suoraan. Jesh! Mähän olen typerästi palkannut Nitroa vain merkille menosta, paikasta viis. Nyt oli hyvä paikka. Siihen oli hyvä lopettaa merkki.

Nouto oli ihan jees. Paitsi eka kerta, kun lähti rallattelemaan kapulan kanssa kuten siskonsa aikoinaan ;) Vauhtia oli ja palautuskin tuli eteen. Banaanilla tosin, mutta kuitenkin. Kaukokäskyjä olen tehnyt kotona kuten Tytti sanoi, eli koira jää istumaan, siitä menee hyvin maahan ja nousee ylös. Ajatuksissani jätin toisella rundilla koiran maahan ja sieltähän se nousi. Megapalkka!

Pommi teki merkin paikkaa myös siten, että patukka merkin takana. Reppanalle ei ole koskaan tehty niin, vaan aina heitetty palkka. Se juoksi ekalla kerralla merkin taakse ja pönötti siellä. Ei reppana ymmärtänyt että lelun voi ottaa vapaa käskyllä... :) Toisella kerralla meni jo siten kuin piti.

Nouto hyvä, kitisi pari ensimmäistä kertaa kapulan perään, palkkailin hiljaiselosta. PomPom rakastaa noutamista. Ennakoi hieman edestä sivulle siirtymistä. Kaukokäskyissä ei ongelmaa, tänään...

3 kommenttia:

  1. Petra, se treenioikeus on heti voimassa kun olet maksanut. Sä voit mennä sinne hallille vaikka heti. :) Mäkin meinasin mennä jo pe.

    VastaaPoista
  2. Oletko saanut jo sen avaimen sinne? Jos siellä ei ole ketään,niin ei pääse sisään..

    VastaaPoista