torstai 10. tammikuuta 2013

Back in business

Reilun viikon sain pidettyä koiria levossa tassuhaavojen vuoksi, jotka tulivat kun joku idiootti oli keksinyt kirjoittaa hankeen lasinsiruilla Hyvää Uutta Vuotta.. Alkoi olla hieman jo hermo mamalla tiukalla, kun koirat pelkällä remmilenkillä ja virtaa piisasi. Kotitottiksia nappulalla tehtiin, mutta kierrokset nousi niistäkin jo niin kaakkoon, ettei se ollut kovin hyvä idea. Torstaina sitten loppui hermo ja ajettiin aussieiden kanssa Jokelaan. Pommi treenasi, sillä olin paikalla ajoissa.

Pommi teki ensin seuraamista. Hieman kitisi alussa, mikä johtui todennäköisesti siitä, ettei ole päässyt tekemään mitään pitkään aikaan. Käännökset ok, askelsiirtymät taakse kamalia. Koira ei osaa käyttää takapäätään yhtään. Ei osaa ei, kun ei sitä ole sille pennusta asti opetettu.

Jäävissa istu ja maahan ok, seisomisessa kääntyi puoliksi kun siirryin koiran taakse. Karjasin tietenkin täysillä PRKL, kun oon Nipalle muutaman kerran asiasta huomauttanut.. Ja mitä tekee herkkis pehmo Pommi? Korjaa asennon ITSE ja pönöttää sitten seisomassa hievahtamattakaan erittäin loukkaantuneen näköisenä. Tein sitten vielä kokonaisena liikkeenä, toimi.

AVO hyppy piruuttaan, ei mitään ongelmaa. Tulispa Nipakin noin nätisti ja suoraan eteen. Hyppynouto, yritti varastaa ensimmäisellä, sain napattua turkista kiinni. Koira sivulle ja uusi käsky. Hyppäsi, haki ja toi kapulan nätisti. Ja ei mälvännyt! Myös tasamaa nouto hyvä, vaikka heitinkin kapulan hemmetin kauas.

Luoksetulon pysäytykset. Valui, valui ja valui. Seisominen valui arviolta pari metriä, maahanmeno parempi. Eteen tulo korrekti. Ennakoi sivulle käskyä, näitähän ollaan nyt veivattu, kun koira on jäänyt vinoon perusasentoon.

Pommin treenin jälkeen koirat saivat rallatella pallon perässä kentällä kun odottelin muita. Virtaa oli. Mutta, että ne nauttivat juoksemisesta.

Nitro treenasi ensimmäisenä kun muut saapuivat. AVO hyppy ok, parempi silloin kun otan sen suoraan sivulle. Eteentulo on vinoa, väljä, kamala.

Seuraaminen hyvää, vasemmalle täyskäännöksessä edistää ja hajoaa. Muutamia kontaktin tippumisia. Otti Töpöstä häiriötä.

Jäävissä seiso ja maahan hyviä. Seisomisessa liikautti hieman toista etutassuaan, pysähtyy kuitenkin hyvin. Maahanmeno ihan nopea, korrekti. Ei ehkä kuitenkaan 10 arvoinen SM kisoissa..?

Luoksetulossa annoin varoiksi sekä käsimerkin, että suullisen. Hieman arpoi pysähtymistä. Nyt pitää päättää, kumpi käsky tähän liikkeeseen otetaan, suullinen vai käsimerkki. Testaan perjantaina treeneissä pelkkää suullista käskyä.

Noutoon lähtee nyt hyvin ja vauhdilla. Palautus hidas, jäi vinoon metrin päähän. Ei selkeästi halunnut palauttaa kapulaa, "ettei vaan tule sanomista" ilmeellä.

Vauhtia ja virtaa piisasi, hallintaakin ollaan saatu jonkin verran lisää. Koiralla alkaa varmasti ikä näkyä suorituksissa ja olemisessa jonkin verran. Jes!

Kivat treenit, vaikka tuuli ja oli kylmä. Onneksi autossa ollut karkkipussi (sitten kun sain sen auki...) lämmitti mieltä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti