sunnuntai 13. tammikuuta 2013

ToKoToKo

Viimeiset ohjatut tokotukset Nipan kanssa vuokkosilla. Viime viikko jäi välistä lasinsirusta tulleen tassuhaavan takia. Virtaa riitti. 

Ruutu oli valmiina, joten otin ruutua ensin. Haukahti joka kerta lähtiessään ruutuun. Kun ruudussa on lelu, lähtee vauhdilla. Kokeilin pari kertaa ilman lelua, ei mennyt ekalla käskyllä ruutuun asti. Ja kun oli epävarma alkoi haukkumaan ja nosti kierroksia. Viimeiseksi tein siis ruudun kisamatkalta, takana keskellä pallo. Juoksi ruutuun hyvin. Vapautin käskyllä, nappasi pallon suuhun ja meni hienosti maahan pallo suussa ilmellä "keksin ihan ite, oon niin hemmetin pätevä!". Pyysin koiran luokse ja annoin hetken rallatella pallollaan. Nipsua ei haitannut muut treenaavat koirakot. Huomasi myös myöhässä tulleen mustaterrierin, mutta ei kiinnittänyt siihen muuta huomiota. Jes!

Pitkää seuraamista käskytettynä. Mukana vauhdinmuutokset ja askelsiirtymät. Päätin olla palkkaamatta koiraa kesken treenin. Alku sujui hyvin, jossain vaiheessa koira alkoi selkeästi perseilemään, edisti ja poikitti. Korjasi kuitenkin itse. Juoksuosuudet meni todella hyvin, olin ihan yllättynyt. Pitäisi enemmän tehdä pitkiä seuraamisia, koiralla kun tuntuu alkavan mopo keulimaan kun ei tule palkkaa. Hienoa on se, että ainakaan jaksamisesta ei ole kyse. Koira jaksaa ja jaksaa (Duracell..?) Caritakin kehui tästä. Koira kestää hyvin toistoja. Pitäisi varmaan itse osata tuo turhautuminen ohjata paremmin keskittymiseen --> kun seuraa hyvin ja pitkään --> mega palkka.

Noutoa otettiin myöskin. Palkkasin lähinnä nopeasta palautusvauhdista. Parempi kuin torstaina. Kai me se kesäksi kuntoon saadaan ;)

Merkille menoa siten, että lelu merkin takana, jotta saisin koiran vähän suorempaan. Nythän se on hieman poikittain merkillä. Törpön kiertämistä otettiin myös, mähän en ole opettanut koiraa kiertämään... Haukkui ja nosti kierroksia..

Lopuksi oltiin ja hengailtiin. Sole teki vauhtinoutoja ja leikki vieressä, hyvää oleilu treeniä Nitrolle. Nipa hengaili kentällä ilman remmiä ja katseli muiden touhuja. Jostain tämä saattaa kuulostaa typerältä, mutta meille iso juttu. Koira kun ei ole ennen pahemmin kestänyt sitä, että joku leikkii "hänen kuninkaallisen olemuksensa" lähettyvillä, vaan on aina yrittänyt mennä länkyttämään. Onko se kasvamassa aikuiseksi, voiko sanan Nitro ja aivot liittää jo samaan lauseeseen? 

Lumileikkejä omalla pihalla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti