sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Sunnuntai 11.9.2011

Olen ottanut muutaman agilityn sisähallivuoron Nitrolle Konalaan, jotta näen miten poika käyttäytyy pienemmässä tilassa jossa treenaa myös muita koiria. Vuorossa siis Konalan agility treenit. 

Treenattiin perushyppyjä matalimmalla korkeudella. Ensin yhtä estettä ja sitten kahta estettä. Nitrolla tuntuisi olevan hyvä hyppytekniikka, tarkoittaen, että se hyppää mielellään eteen päin, eikä sipsuta hyppyjen välissä. Putkihan pojalle on jo vanha tuttu, joten sen treenaaminen oli vauhdikasta. Nitti ei ujostellut putkea edes U:n mallisena ollenkaan. Selkeästi yksi lemppariesteistä. 

Lopuksi otettiin keppejä koko matkalla. Kotipihallahan Nitti on ottanut 2 by 2 tekniikalla ja se sujuu jo ihan kivasti. Koira pitäisi vain saada hieman kiinnostuneemmaksi lentävästä lelusta, palautus ei ole vielä paras mahdollinen, mutta jos palkkana on narupallo kädestä penne kyllä riuhtoo ja repii vetoleikkinä. Kaikenkaikkiaan Nitro käyttätyi hyvin, ei pörissyt, murissut tai provosoinut ketään. Jee! Esteiden välillä omaa vuoroa odotellessa tehtiin pennen kanssa perus toko juttuja, paikkamakuuta ja istumista, muutama jäävä seisomaan, sekä hissinä kaukokäskyjä. Sairaan siistit treenit!

Agitreeneistä ajoin suoraan Mestarintielle hakutreeneihin. Pennelle otettiin 3 maalimiestä, joista ensimmäinen meni piiloon siten, että Nitro näki tämän. Hyvin lähti pieni hakukoiran alku maalimiehelle n. 30 metriin. Seuraava maalimies oli jo valmiina piilossa. Lähdin koiran kanssa kävelemään kohti maalimiestä, sillä koskaan ennen maalimies ei ole ollut valmiina piilolla. Pientä hapuilua oli havaittavissa, lisäksi koira tuntui käyttävän maavainua. Hmmph, ehkäpä tänä kesänä ajetut 150 jälkeä on jättänyt tehtävänsä. Kolmannelle maalimiehelle lähetin taas koiran keskilinjalta, maalimies noin 30 metrissä. Ja hienosti upposi, eikä nuuskutellut maata. Loistavaa! Tähän oli hyvä lopettaa treeni, palkkana maalimiehillä kissanruokaa ja pallo. Ihan parasta.

Illalla käytiin vielä ajamassa n. 400 askeleen jälki. Tein hieman helpomman jäljen, kun ajattelin, että on treenattu taas sen verran paljon, josko se moottori olisi hieman hyytynyt. No, ei ollut  Penne ajoi jäljen keskittyneesti, häntä matalalla. Jäljen päässä iltaruokaa sekä palkkana patukka. Hyvät ja onnistuneet kulmat ja keskittynyt penne, ihan parasta. Jäljelle mentäessä se jo selkeästi tietää, että nyt mennään töihin.
Aivan mieletön treenipäivä!  Aivan mieletön penne!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti