maanantai 18. lokakuuta 2010

tottis 17.10.2010


Treenit Kivikon kentällä, paikalla paljon räyhääviä ja muista stressaavia koiria. Pommi otti alussa hieman häiriöö, lähinnä halusi mennä haistelemaan muita koiria. Keskittyi kuitenkin treeniin nopeasti.

Henkilöryhmä. Ensin hihnan kanssa. Hapuili aluksi hieman vasentä kättä, jossa ei ollut palkkaa. Ei kiinnittänyt huomiota pyöriviin ihmisiin tai ringissä olleeseen lapseen. Kontakti tippui hieman. Sitten ilman hihnaa, tämä seuraaminen täydellinen!  Täydessä kontaktissa koko ajan, ja aivan kiinni jalassa, ei kuitenkaan edistänyt tai painanut. Ei mitään häiriötä ihmisistä. Pysähdyin lapsen viereen, ei tiputtanut kontaktia. Kahdeksikon jälkeen pysäytys keskelle, tämäkin nopea ja hyvässä kontaksissa. Jes!
Seuraaminen. Hyvässä vireessä, käännökset tiiviitä. Vasemmalle käännöstä ohjaajan treenattava hieman lisää. Täyskäännös saisi olla tiiviimpi ja nopeampi. Opeteltava toki ensin itse nopea ja oikeanlainen täyskäännös. Palkaksi tästä patukka.
Luoksetulo. Jätin koiran maahan. Matka n. 20 metriä, pysyi hyvin maassa, piti katsekontaktin. Ajattelin palkata eteen tulosta tiputtamalla patukan leuan alta. Koira tuli kuitenkin "hit!" käskyllä suoraan sivulle. Ei ole tätä pitkään aikaan tehnyt. Ehkäpä ollaan liikaa treenattu sivulle tuloa eri kulmista. Korjasin koiran ja palkkasin patukalla.

Treenattavaa: Vahvistaa "hit" käskyn paikkaa eteen. Treeniä eri kentillä erilaisten koirien kanssa.
Muuten olen melko tyytyväinen tämän päivän treeniin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti