sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Haku 31.10.2010


Tarkoituksena oli tehdä Pommille hauska treeni, sillä olihan pojalla takana jo aika pitkä päivä. Välillä on hyvä katsoa, riittääkö koirassa virta ja motivaatio suureen työmärään. Ainakin tänään riitti.
Otin koiralle 4 maalimiestä, suorapalkalla. Maalimiehet n. 75metrissä. Ensimmäiselle äijälle lähti todella hyvin. Nostatin kierroksia hieman pitämällä pannasta muutaman sekunnin kiinni, ennen kuin laitoin koiran pistolle. Lähti suoraan ja teki komean L muotoisen etsinnän. Äijä löytyi ensimmäisellä. Oli mennyt heti maahan, ja syönyt kaiken rauhallisesti. Tuli kutsusta keskilinjalle.
Toiselle maalimiehelle lähti myös hyvin. Otin mukaan ääniavun, tarkoituksena oli saada koira irtoamaan tarpeeksi kauas, hyvällä motivaatiolla ja luottamaan itseensä. Äijä löytyi hienosti ja oli mallikkaasti myös maalimiehellä.

Kolmannella pistolla näkyi hieman väsymystä, mutta koira oli kuitenkin innokkaasti lähdössä pistolle. Irtosi hyvin, laitoin koiran ehkä hieman liian suoraan pistolle, löysi maalimiehen kuitenkin hyvin. Tämän puolen metsikkö on hieman haasteellisempi, sillä rämeikköä ja ojien ylityksiä on paljon. Tuntuu, että ilma myös hieman seisoo, eikä kunnollista tuulenvirettä ole koskaan. Pommi jaksoi tehdä hienosti töitä, ja nappasi maalimiehen hajun melko nopeasti.

Viimeinen pisto oli ns. varapisto, jolle päätin koiran kuitenkin laittaa. Irtosi hyvin, maalimies n. 100 metrissä. Viimeinen piilo oli haastava, juoksi vielä maalimiehen ohitse n. 50 metriä, mutta palasi melko nopeasti kun sai hajun. Teki paljon töitä. Nenä ei ehkä ollut enää niin auki kuin aikaisemmin, väsymystä havaittavissa. Maalimies kuitenkin löytyi, palkkana iltaruoka ja pallo.
Olen erittäin tyytyväinen tämän päivän treeniin ja koiraan. Hienoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti