keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Tottis 26.4.2011


Tottisteltiin pommin kanssa EPK:n treeneissä Talissa. Myös Nitro oli mukana. Jätin Pommin ensin aitaan kiinni ja tottistelin Nitron kanssa. Nitro otti häiriön alla seuraamisia, käännöksiä, sekä istu-seiso-maahan vaihteluja. Nämä kaikki on. Asennonvaihdot ovat selkeästi jo tuttu juttu pennulle. Pitää takapään hyvin paikallaan ja istu-seiso vaihtokin on jo selkeästi parempi. Lopuksi luoksetulo paikkamakuussa olevine koirien välistä. Tuli lujaa ja suoraan eteen! Niin taitava penne!

Nitro jaksoi hyvin odotella aidan luona, kun Pommi pääsi treenaamaan. Ensin otettiin eteenmenoja. Menee maahan hyvin käskystä ja vielä kääntyykiin suoraan, mutta nyt ongelmaksi muodostui, ettei koira mene tarpeeksi kauaksi. Ensimmäisellä kerralla Tuuli vei ja näytti lelun Pommille. Koira ei kuitenkaan irronnut lelulle vaan oli selkeästi varma siitä, ettei lelua ollutkaan. Uudella käskyllä lähti etsimään lelua ja löysikin sen. Toisella kerralla Tuuli vei lelun yhtä kauaksi, nyt koira irtosi kerralla ja kauas. Näitä tehtiin muutama, toistojen jälkeen eteen meno loistava. Otin erikseen maahan käskytyksiä pienellä matkalla, nämä ok.

Seuraavaksi seuraamisia eri vauhdeilla, kaikki hyviä. Hitaassa liikkeessä ei tarjoa enää koko ajan istumista, ja nopeakin seuraaminen oli hyvä. Jes! Myös käännökset ok, oikealle mentäessä irtoaa hieman, näihin tarvitsee kiinnittää huomiota. Lopuksi pommi otti A-estettä, menee kyllä esteelle varmasti, välimatkaa pitäisi kyllä vielä hieman kasvattaa.

Paikkamakuu Pommilla ok. Ei otettu ajan kanssa, mutta makasi hiljaa keskellä kenttää muiden treenatessa ympärillä. Lisäksi toisella puolella kenttää ammuttiin, kumpikaan koira ei ottanut laukauksista häiriötä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti