maanantai 10. tammikuuta 2011

Toko 10.1.2011


Kaukot. Istu-maahan käskyt sujuvat hyvin. Jopa istumaan nousu on nopeutunut. Mietin kuitenkin pitäisikö käsimerkit ottaa jo tässä vaiheessa kunnolla mukaan. Nythän olen tehnyt niin, että välillä teen koiralle käskyt käsimerkein ja välillä ilman. Maahan-seiso käskyt vaativat vielä selkeästi enemmän treeniä, mitä enemmän matkaa tulee, sitä epätodennäköisemmin koira tekee puhtaan liikkeen. Helpotan sen verran, että mennään käsiavulla nyt muutama viikko ja katsotaan miten kehittyy. Paikka on kuitenkin hyvä, koiran takajalat pysyvät asentojen vaihdossa paikallaan. Seiso-istu-käsky on retuperällä, myönnetään. Sen treenaus on jäänyt vähemmälle.

Ruutu. Helpotin ensimmäistä ruutuun menoa taputtamalla maata ruudun sisällä. Muut lähetykset n. 3 metrin päästä. Nämä hyviä. Koira ei enää suoraan istunut, epäröi kuitenkin hieman mitä ruudun keskellä pitää tehdä. Seisominen hieman epävarma, mutta seisoi kuitenkin Silmänisku Mielestäni koiran tulisi osata odottaa käskyä ohjaajalta, joka voi siis olla seiso, istu tai maahan (ohjaajan tarvitsee kuitenkin antaa käsky ajoissa...).Tällöin koira varmasti ymmärtää kaikki käskyt ja niiden merkityksen. Hienosta ruudusta koiralle palkkana lelu heittäen. Pommi selkeästi motivoituu saaliilla enemmän kuin ruualla.

Paikkamakuu. Otin Pommille yhteensä 8 minuutin makuun sisällä. Häiriönä Eetu, jonka kanssa hieman tottisteltiin kauempana. Palkkasin Pommin n. 1-2 minuutin välein. Hyvin pysyi, kerran meinasi nousta kun heitin Eetulle lelun, mutta katseella painui takaisin alas. 8 minuutin jälkeen vapautin suoraan liikkeestä, palkkana iltaruoka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti