tiistai 21. syyskuuta 2010

Tottis 20.9.2010


Tottis treenit Espoon Ikean parkkiksella.Häiriönä lapsi, liikkuvia autoja ja ihmisiä. Pommilla selkeästi perseily päivä.
Perusasento. Asennon viilausta. Aivan liikaa energiaa. Aluksi hössötti liikaa, sitten alkoi sujua. Kontakti perusasennossa hyvä. Liikuttaa takapäätään hyvin. Liian usein joutu sanomaan tuplakäskyn ja muistuttamaan oikeasta paikasta. Muutama huomautus ja johan alkoi sujumaan. Tein perusasentoja eri kulmista sekä pientä ympyrää. Lopulta olin näihin tyytyväinen.
Seuraaminen. Lähtee innokkaasti mukaan. Otti aluksi jostain syystä häiriötä liikenteestä, mutta rauhottui nopeasti. Täyskäännöksissä irtoaa liikaa, mutta hakee oikean paikan nopeasti. Koiralta tulisi vaatia tiukempi kontakti, sillä siitä selvästi on siihen. Edisti hieman jossain paikoissa, mutta korjasi sitten itse.
Luoksetulo. Jätin koiran istumaan. Istui hiljaa, ei piippauksia tai varastamista. Luoksetulo vino, johtunee sivu-treeneistä --> Pommi ei ole varma liikkeestä vaan tarjoaa viimeksi tehtyä. Suoraan luoksetuloon nyt vahvostuksia. Vauhti on hyvä, joten kesän vauhti treeneistä on selvästi ollut hyötyä. 

SummaSummarum: Vaadin koiralta usein liian vähän ja se selkeästi käyttää sitä hyväkseen sikailemalla. Työmotivaatio Pommilla on hyvä ja antaa ohjaajan virheet anteeksi. Intoa välillä hieman liikaakin, treenejä ennen paikallaolo harjoituksia. Pientä sikaulua on ollut havaittavissa treeneissä, lieneekö iästä johtuen.. Kypsynyt muutenkin melko hitaasti ja nyt vasta alkaa selkeästi miehistymään. 
Koirasta olisi vaikka mihin, katsotaan mihin omistajan taidot riittää. Nyt niitä kokeita vaan alle! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti