sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Treenitauko

Treenitauko siis menossa. Syksy vedettiin aika kovalla aikataululla ja lajeja oli paljon. Oli kuitenkin hienoa huomata, että koira on kehittynyt tasaisesti jokaisessa lajissa.

Agilityssä ollaan muutamia möllikisoja käyty kokeilemassa ja ihan hyvällä menestyksellä. Talven tavoitteena on treenata kepit sujuviksi eri kulmista. Samalla tietenkin treenataan muitakin ohjauskuvioita, talven sana voisi olla välistä vedot :)

Haku. Pommi on aina ollut hyvin motivoitunut hausta. Ensimmäiset treenit tehtiikin koiran ollessa vajaa 5kk. Syksyn aikana ollaan otettu ensimmäiset treenit ilmaisun kanssa ja hyvin on rulla tullut perille. Hieman ongelmia on ollut rullan tuomisessa käteen asti, se kun tuppaa koiralta tippumaan jalkojen juureen. Treenaukseen tarvitseekin ottaa teema "ilmaisu kuntoon". Koira irtoaa mielestäni ihan hyvin ja tekee töitä hyvällä sykkeellä.

Esineruutu. Sujuu jo paremmin. Koira on selvästi itsevarmempi ja tietää jo mitä tekee. Hakee välillä ehkä hieman liikaaa minulta apua, mutta itse olen tainnut siihen opettaa....Jostain syystä koiralle haasteellisia on nahkaiset esineet (esim. remmit). Muovi esineet nousevat jo ihan hyvin.

Jälki. Edistyi syksyn aikana todella paljon. Ilmaisu on melko hyvä, nyt kun päästiin niistä valeilmaisuistakin eroon. Ottaa hyvin kulmat, jäljestää tarkasti. Hosuminen on jo jäänyt vähemmälle.

Toko. Noh, täytyy myöntää, olen itse ollut tämän lajin suhteen hieman laiska. Toisinsanoen, muut lajit ovat menneet tokon edelle. Treenattavaksi tiiviit käännökset ja nouto myös metallisilla kapuloilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti