perjantai 1. marraskuuta 2013

haaste!

Shanti nakkasi meidän poppoolle haasteen, jonka otamme vastaan ;)

1. Jos sinulla ei olisi koiria tai koiraharrastusta, mitä tekisit vapaa-ajallasi?
--> En itseasiassa tiedä. Omat nilkat eivät futiksen pelaamista enää kestä, joten todennäköisesti vapaa-ajallni valmentaisin edelleen junnuja.

2. Jos koirasi saisivat valita aina mitä teette, mitä se olisi?
--> Riekkumista metsässä, maastotreenejä, treenikentällä asumista, tehdääntehdääntehdään, joojoojoo!

3. Mitä vannoit tekeväsi toisella tavalla uusimman koirasi kanssa mitä et kuitenkaan saanut tehtyä?
--> Opetan koiran kävelemään hihnassa vetämättä.

4. Miksi pidät koirablogia?
--> Lähinnä kirjaan itselle treenejä ylös, kun jaksan ;) Tällä hetkellä ajan puutteen vuoksi blogi on liian hilkainen. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että ei treenattaisi, se tarkoittaa sitä, että mun treeniliivin taskut on täynnä post it lappuja, joissa on muistiinpanoja... Lisäksi vanhat, uudet ja nykyiset koirakaverit voivat lukea toisinaan kuulumisiamme.

5. Jos koirasi voisivat kertoa sinulle yhden tärkeän asian, mikä se voisi olla?
--> Pommi : Nälkä!
--> Nitro: Joo mamma joo!
--> Diili : En se minä ollut ja sitä paitsi se oli vahinko!
--> Eetu: Emmäjaksaviittijustnyt

6. Miten päädyit koiriesi kasvattajaan? Mikä sai sinut valitsemaan juuri hänet ja mitä kaikkea arvostat kasvattajassa erityisesti?
--> Pommi tuli hieman varkain. Ei ehkä ollut loppuun asti ajateltu juttu, rotu oli kuitenkin oikea ;) Lähinnä siten, mistä nyt ensimmäisenä pentuja voisi olla. 
--> Nitron kohdalla oikeastaan tiesin jo millaisen koiran haluan ja mistä. Tytin ja Sampan meriitit aussie maailmassa (ja koiraurheilussa yleensä) ovat mielestäni Suomen hienoimpia saavutuksia.
--> Diili on myös Tytin kasvatti ja olen todella kiitollinen, että Tytti luotti meille myös toisen kasvatin.

Kasvattajassa arvostan rehellisyyttä omien koirien ja kasvattiensa suhteen. Arvostan erityisesti Tytin järjettömää tietoa aussieiden sukutauluista, rotuominaisuuksista jne. Kasvattajan jakama tieto ja apu auttaa eteenpäin kohtia omia tavoitteita ja matkan varrella niitä vain tulee lisää. Myös kasvattajan tietty nöyryys niin rotua kuin harrastuksiakin kohtaan on minulle tärkeää.

7. Saitko valita oman pentusi? Miksi valitsit sen? Jos kasvattaja valitsi sen sinulle, millä perusteella hän sen valitse?
--> Pommi oli viimeinen pentu, joten se muutti meille.
--> Nitron Tytti valitsi minulle. Halusin uroksen ja kolmesta pentueessa olevasta uroksesta Nitro oli kuulemma selkeästi mun koira. Olin toivonut ns. vahvaa ja "varmaa" koiraa, jolla on moottoria harrastuksiin. Tietty itsenäisyys olisi plussaa, eikä koiran tarvinnut olla mikään "koko perheen keskipisteenä viihtyvä kaikkien kaveri". Haasteellinenkin koira sai olla, ja sitä tuo sheltti totta vie on minulle ollut ;)
--> Diili tuli varkain. Tunsin tämän pentueen melkein sen syntymästä saakka. Tätä pentuetta on odotettu, sitä on toivottu, salaa haaveiltu ja siitä on keskusteltu PALJON jo ennen astutusta. Diili valitsi kotinsa itse Vantaalta... ;)

8. Jos pentusi on aikoinaan pentutestattu, onko tulos yhä kuvaava? Entä sen pentuesisaruksista?
--> Kukaan koiristani ei ole pentutestattu

9. Mikä saa koirasi täysin sekaisin. Hyvällä tai pahalla.
--> Nakit, pallo, treeniliivi, pk-liivi, noutokapula. *huoh*

10. Onko koirallasi noloja lempinimiä, joita et kehtaisi huudella julkisesti?
--> Onko Nipa nolo? Tai DiiDii?

11. Ketä koiramaailmassa ihailet? Miksi ja jos saisit kysyä häneltä kysymyksen, minkä tahansa, mitä kysyisit?
--> Tyttiä ja Samppaa. Laji kuin laji tuntuu onnistuvan, ja aina autetaan asioissa. Koiria ymmärretään rodusta riippumatta ja omaa tietoa jaetaan eteenpäin. Puhelimen kuumalinja on aina auki ja soittaa voi koska vain, asiasta kuin asiasta. Koiraurheilun tuoma menestys on vain tuonut lisää nöyryyttä ja kunnianhimoa. Arvostan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti