maanantai 1. marraskuuta 2010

tottis 1.11.2010


Paikkamakuu. Tein 6 minuutin paikkamakuun. Palkkasin 2 minuutin välein. Rauhallinen, hiljainen paikkamakuu. Koira makasi vilttien päällä, sillä pakkasta oli reilusti. Täten pystyin myös varmistamaan, ettei koira ollut liikkunut makuusta kun olin siihen selin. Ehkä tästä vielä joskus hyvä tulee. Itse en vielä aivan täysin luota ( eikä luota koirakaan) pitkiin paikkamakuihin, ja en niitä yleensä treenaakaan. Tänään kuitenkin hyvä treeni.

Tein seuraamista bh-kaavion mukaan pitkänä. Koira hyvässä vireessä ja käännökset nappiin! Huomauttelusta johtuen olen saanut omia maneereita, kuten liikkumatonta kättä ja jalalla tönäisyä vasemmalle käännöksissä pois. Nyt seuraaminen oli vietikästä, kontakti pysyi hyvin, eikä häiriö koiratkaan aiheuttaneet mitään ongelmia. Hieno Pommi!
Ruutu. Otin pitkästä aikaa ruutua. Tein ensin helpon lähetyksen, eli kävin itse taputtamassa maata ruudun keskellä. Tämän jälkeen koira lähti ruutuun  hyvin ja pysähtyi keskelle. Palkkaus lelulla. Toinen kerta ilman !apuja!, eli koira suoraan vasemmalta ruudulle. Lähti hyvin ja pysähtyi käskystä. Hieno liike! Palkkaus pallolla. Tein vielä yhden lähetyksen n.10 metristä. Koira lähti hyvin, ja nopeasti. Jäi hieman liian laitaan, mutta oli ruudussa. Palkkaus pallolla ja koiralle positiivinen treeni!
Merkki. Tätä ei ole montaakaan kertaa harjoiteltu. Kierrätin koiran melko läheltä merkin toiselle puolelle. Hieman aluksi epäröi, joten naksuttelin muutaman merkin. Sitten Pommi jo irtosi hieman paremmin, meni merkin toiselle puolelle, "stop!" käsky, naks ja koiralle palkka. Tein n. 3 mielestäni hyvää liikettä loppuun ja lopetin siihen. Kyllä se siitä!

SummaSummarum. Kokeita pitäisi saada nyt alle. Ja lisää vaihtelua treeneihin, sekä opetella ylempien luokkien TOKO liikkeitä. Turha viilata pilkkua joissain asioissa kun koira selvästi osaa. Pelkään, etttä treenit käyvät koiralle liian yksitoikkoisiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti